Ovih blagdana se fuliramo na Oleander terasi hotela Esplanade koja će poslužiti kao prijestolnica fine hrane, pića i odlične zabave od 2. do 31.12. Popularno adventsko događanje ponovno donosi brojne ukusne zanimljivosti i iznenađenja, a jedna od njih je i Beg’s Plant Based Butchery. Nemojte da vas naziv „butchery“ u nazivu zavara jer u toj "mesnici" ne drže svinjetinu niti govedinu. Umjesto toga, u skladu sa sve većim interesom da se meso životinja u jelima zamijeni namirnicama biljnog podrijetla, nude specijalitete bez trunke mesa, u skladu s modernim trendovima.  

Iza svih sočnih steakova, krilaca i ćevapa leži rasipno razbacivanje prirodnim resursima zbog kojih stradava planet jer se klimatske promjene ubrzavaju. Želja za biljnim zamjenama za meso raste i zbog veće brige za životinje, kao i bolesti koje izaziva meso puno hormona i štetnih dodataka. Tu na gastronomsku scenu upadaju proizvođači hrane za vegane, vegetarijance i fleksitarijance. Među njima je i Beyond Meat koji je osmislio Beyond Burger pljeskavicu, potpuno biljnu pljeskavicu koja izgledom, a i okusom, kažu oni koji su je probali, podsjeća na meso. Kako bi ga stvorili, koristili su znanstvene metode i dugo eksperimentirali dok nisu pronašli pravi recept. Grašak koriste zbog proteina, ciklu su isušili radi boje a kokosovo ulje i krumpir osiguravaju sočnost burgera koji na Fuliranju možete probati u izvedbi kućice Beg’s Plant Based Butchery.

BEG'S CHEESE spaja Kroštulino plant based brioche pecivo s Beyond Meat pljeskavicom, Bedda (veganskim) topljivim sirom, BBQ umakom, Honey Mustard Mayo umakom, Iceberg salatom, rikulom i rajčicom. Na adventskom jelovniku naći će se i BEG'S SANTA'S BALLS (kroštula plant based hotdog pecivo, Beyond Meat okruglice, Bedda ribani sir, domaći salsa umak i svježi bosiljak). Jedna od zanimljivijih kombinacija na zagrebačkom Adventu zasigurno je i BEG'S CHOCO CHILLI. Uloga tamne čokolade je pridonijeti kompleksnosti okusa Beyond Meat mljevenog mesa koje se poslužuje u tacos tortiljama. Domaći chilli umak, umak od vrhnja i svježi korijander dodatno razigravaju hrabri spoj sastojaka. U ponudi je i američki klasik: BEG'S MAC & CHEESE u kojem se osim tjestenine nalazi Bedda ribani sir te mlijeko od soje. U svakom slučaju, što radi Beg’s Plant Based Butchery možete isprobati čak i ako obožavate meso. Tko zna, možda vam se veganska verzija svidi i više nego što mislite…

Advent na omiljenoj zagrebačkoj terasi: Fina hrana i odlična zabava u srcu grada Fuliranje - 18 Fuliranje - 17 Fuliranje - 16 +19 Fuliranje - 15

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju