Dobar sendvič s rastopljenim sirom možete napraviti i bez posebnih uređaja za tostiranje. Potrebna vam je samo jedna tava – i malo strpljenja.
Za ukusno punjenje iskoristite čak dvije vrste naribanog sira poput mozzarelle i chedara, ali i sirni namaz. Upotrijebiti možete običan sirni namaz ili onaj sa začinskim biljem.
Dodatnu slast sendviču dat će i nešto majoneze koju stavite u punjenje, a vanjsku stranu sendviča obavezno premažite maslacem prije nego što ga stavite tostirati na tavu.
Sastojci za dva sendviča:
- 80 g majoneze
- 80 g naribanog sira mozzareella
- 80 g naribanog cheddar sira
- 30 g sirnog namaza
- 4 kriške kruha debljine oko jednog centimetra
- 2 žlica omekšanog maslaca
- ½ čajne žličica češnjaka u prahu
- sol po želji
Priprema:
- U velikoj zdjeli pomiješajte sirni namaz i majonezu. Dodajte naribani sir i češnjak u prahu. Probajte smjesu pa posolite ako mislite da treba.
- Kriške kruha namažite maslacem s jedne strane.
- Podijelite sirnu smjesu na dva djela. Premažite nadjev preko jedne kriške kruha – na onu stranu koja nije namazana maslacem, pa poklopite s drugom kriškom kruha.
- Zagrijte tavu pa u njoj zapecite sendviče – pecite kruh sa svake strane oko četiri do pet minuta dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju, a sir se ne rastopi. Dobar tek!
Što kada sir postane pljesniv? Slučajevi u kojima ga ne smijemo jesti +3