Dobar sendvič s rastopljenim sirom možete napraviti i bez posebnih uređaja za tostiranje. Potrebna vam je samo jedna tava – i malo strpljenja.

Za ukusno punjenje iskoristite čak dvije vrste naribanog sira poput mozzarelle i chedara, ali i sirni namaz. Upotrijebiti možete običan sirni namaz ili onaj sa začinskim biljem.

Dodatnu slast sendviču dat će i nešto majoneze koju stavite u punjenje, a vanjsku stranu sendviča obavezno premažite maslacem prije nego što ga stavite tostirati na tavu.

Sastojci za dva sendviča:

  • 80 g majoneze
  • 80 g naribanog sira mozzareella
  • 80 g naribanog cheddar sira
  • 30 g sirnog namaza
  • 4 kriške kruha debljine oko jednog centimetra
  • 2 žlica omekšanog maslaca
  • ½ čajne žličica češnjaka u prahu
  • sol po želji

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte sirni namaz i majonezu. Dodajte naribani sir i češnjak u prahu. Probajte smjesu pa posolite ako mislite da treba.
  2. Kriške kruha namažite maslacem s jedne strane.
  3. Podijelite sirnu smjesu na dva djela. Premažite nadjev preko jedne kriške kruha – na onu stranu koja nije namazana maslacem, pa poklopite s drugom kriškom kruha.
  4. Zagrijte tavu pa u njoj zapecite sendviče – pecite kruh sa svake strane oko četiri do pet minuta dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju, a sir se ne rastopi. Dobar tek!

Što kada sir postane pljesniv? Slučajevi u kojima ga ne smijemo jesti Camembert - 3 Camembert - 1 Salata piletinom, avokadom i gorgonzolom +3 Roquefort - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju