Nakon što ste za favorita u otvaranju natjecanja odabrali katarski Machboos ispred ekvadorskog Encebollada, nastavljamo odabir Najbolje hrane Svjetskog prvenstva vjerojatno najdražom kombinacijom! Prava domaća hrana na koju smo navikli s jedne strane i nešto egzotično za pobuditi maštu i razigrati nepce s druge.

Vjerojatno ste pogodili da u današnjem izboru biramo između Hrvatske i Maroka. Možda je malo i nepošteno prema marokanskom specijalitetu koji smo odabrali da mu kao suparnika postavimo hrvatsko jelo, a sigurno je nepošteno da to jelo bude nenadmašna pašticada. Ipak, uvijek kada ne nastupaju naši navijamo za slabije, pa zato čak i da više vas odabere kao draže i bolje jelo recept sa sjevera Afrike, nećemo imati ništa protiv.

Red je prvo predstaviti naše protivnike, pa i njihovu fenomenalnu kuhinju, spoj arapskih mirisa i začina s dozom Mediterana te onog najboljeg od Afrike. Marokanska kuhinja definitivno je nešto na što svaki gurman mora obratiti pozornost, a kao njihova današnjeg predstavnika u izboru za Najbolju hranu Svjetskog prvenstva odabrali smo pileći tajine. Marokanska peka osvojit će vas začinima i mekanim mesom i jelo je koje obavezno morate probati kada ste u posjeti zemlji Lavova s Atlasa. Srećom, tajine možete pripremiti i bez specijalne posude koja daje posebnu aromu i sočnost mesu, pa recept za varijantu s piletinom potražite ovdje.

A sad, njezino veličanstvo, Zlatna lopta svake godine, neponovljiva pašticada! Vjerojatno ne treba spominjati kako svi imaju svoju tajnu koja se prenosi godinama i zbog koje je ovo tradicionalno dalmatinsko jelo baš najukusnije u njihovu domu. Ako nemate stari recept koji je s koljena na koljeno došao napokon i do vašeg, krenite s našim i uz godine prakse, isprobavanja i osluškivanja mudrijih kuhara dođite do svoje kombinacije koju ćete zapisati i proslijediti prvom u redu do sebe.

Do tada glasajte u našem izboru, isprobajte recepte i odaberite jelo koje bi prema vašem mišljenju trebalo proći u "drugi krug". Ostavite podatke, a mi ćemo na kraju prvenstva nagraditi četiri čitatelja paketom koji uključuje 4K akcijsku kameru, prijenosnu bateriju, platnenu luksuznu kozmetičku torbicu i globus od pluta za planiranje puta. Sretno i dobar tek!

Glasaj ovdje.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju