Pravi ljubitelji piva jako dobro znaju da, kao što je Brazil sinonim za nogomet, tako je Belgija sinonim za vrhunsko pivo. Jeste li znali da su se prije craft revolucije piva dijelila isključivo na belgijska i – obična?

Više ne morate putovati stotine kilometara kako biste probali neka od najboljih piva na svijetu – uskoro ćete u samome srcu Zagreba moći uživati u njima na jednak način kako se služe u Belgiji.

Belgijski pub Le Petit Belge otvara svoja vrata 11. svibnja na Trgu Dražena Petrovića, a u ponudi će imati više od 30 vrsta najboljih belgijskih piva koje je i UNESCO prepoznao kao nematerijalnu svjetsku baštinu.

Pivo kuće bit će La Chouffe, pivo koje sjaji neodoljivim zlatnim sjajem, okus mu je gorkast i voćni s mirisnom notom korijandra, a za promociju piva pobrinuli su se crtani likovi - obitelj malih ponosnih patuljaka postala je zaštitni znak pivovare i mogu se vidjeti posvuda oko pogona.

Le Petit Belge - 10 Le Petit Belge - 10 (Foto: Le Petit Belge)

Nadalje, jedna od glavnih zvijezda bit će i Trappistes Rochefort 10, koje je jedno je od najcjenjenijih piva na svijetu, a proizvodi se unutar zidina samostana. Izrazito je aromatično i kompleksno s vrlo kompaktnom pjenom i aromom smokve, a u ustima je "poput meda". Slično je Rochefortu 6 i 8, ali desetka posjeduje više okusa i arome i od jednog i drugog.

Iza ideje otvaranja ovakvoga mjesta koje ne postoje u Zagrebu dva su vječito nasmijana ekstroverta, sportska fanatika i, naravno, pivoljupca, Mladen Iviš i Ivan Marković, koji su u ugostiteljstvu već dugi niz godina i odlučili su da je krajnje vrijeme obogatiti Zagreb posebnim i drugačijim mjestom gdje se može, u opuštenoj atmosferi, uživati u zaista najboljim pivima na svijetu uz vrhunsku glazbu.

Kod uređenja prostora pazili su na svaki detalj, a s obzirom na to da će se pivo služiti na pravi, belgijski način, svaki vaš posjet Le Petit Belgeu bit će pravo malo putovanje u Belgiju.

Kroz ugodan razgovor, ovisno o ukusima, dečki će vam preporučiti najbolja piva za vas te objasniti nešto više o svim vrstama i cjelokupnoj ponudi.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju