Za termičku obradu svježih kozica potrebno je svega četiri do pet minuta. Baš zato ova se namirnica nameće kao sjajno rješenje kada želite jesti nešto fino, ali nemate previše vremena za kuhanje.

Danas vam predlažemo kozice u finoj marinadi s bijelim grahom. Riječ je o brzom, ukusnom i zdravom ručku koji obiluje bjelančevinama.

Upotrijebite li grah iz konzerve za termičku obradu jela bit će vam potrebno svega pet minuta.

Kozice i grah - sastojci:

  • 450 g kozica
  • 1 konzerva bijelog graha od 400 g
  • 65 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4-5 češnja češnjaka
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 1 ljutika
  • 1 žlica mljevenog korijandera
  • 1 žlica mljevenog kumina
  • 1 žlica dimljene paprike u prahu
  • ½ čajne žličice čili praha
  • sol i papar po želji

Kozice i grah - priprema:

  1. U ekstra djevičansko maslinovo ulje dodajte koncentrat rajčice, dimljenu papriku u prahu, mljeveni korijander, kumin i čili prah. Posolite i popaprite. Naribajte češnjak ili ga narežite na tanke kriške i sve dobro promiješajte. Očišćene kozice ubacite u marinadu i dobro promiješajte. Marinirajte kozice 15-ak minuta.
  2. Prebacite kozice zajedno s marinadom na zagrijanu tavu. Na tavu stavite i ocijeđeni kuhani grah. Pirjajte sve zajedno četiri do pet minute dok se kozice termički ne obrade do kraja, a sastojci ne povežu. Posolite i popaprite jelo po želji te ga poslužite uz svježe začinsko bilje i krišku domaćeg kruha. Dobar tek!

U trendu EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu Ghazipur - 3 Otrovni smrad Ne prestaje rasti: Planina smeća koja truje milijune ljudi svake godine naraste za 10 metara Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest

Jede se cijeli tjedan: Prefino varivo od graha i mesa koje Francuzi kuhaju ponedjeljkom Cassoulet - 4 Cassoulet - 3 Cassoulet - 2 +0 Cassoulet - 1