Pahuljice od dehidriranog krumpira ili popularnije – instant-pire, možda niste znali, mogu poslužiti kao odlična zamjena za krušne mrvice kod pohanja. Mogu biti i samo bezglutenski izbor, ali svojom će hrskavošću osvojiti baš svakoga.

Ovaj recept za pohanje u dehidriranim krumpirovim ljuskicama preskače korak s brašnom, pa ćete biti i nešto brže gotovi s pripremom nego kod klasičnog pohanja. Kotlete pohane u krumpirovim ljuskicama poslužite s finom pikantnom majonezom, za koju također donosimo recept, i prilogom po želji.

Sastojci za kotlete pohane u krumpirovim ljuskicama:

  • 60 g majoneze
  • 1/2 žlice mljevene ljute paprike
  • 1 žlica ustinjenog svježeg vlasca
  • sol
  • papar
  • 3 velika jaja
  • 75 g dehidriranih krumpirovih pahuljica
  • 4 svinjska kotleta bez kostiju, lagano istučena i malo deblja od pola centimetra
  • 60 g maslaca
  • 50 ml ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • krupna morska sol i kriške limuna, za posluživanje, po želji

Priprema kotleta pohanih u krumpirovim ljuskicama:

  1. Pomiješajte majonezu, ljutu papriku i vlasac u maloj posudi. Začinite po ukusu solju i paprom.
  2. U plitkoj zdjeli umutite jaja s prstohvatom soli. U drugu plitku zdjelu istresite ljuskice krumpira. Svinjske kotlete po ukusu posolite i popaprite.
  3. Umočite svaki kotlet u jaje pa u krumpirove ljuskice.
  4. Zagrijte maslac i ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. U serijama ispohajte kotlete.
  5. Prebacite ih na tanjur obložen papirnatim ručnikom.
  6. Dekorirajte po ukusu i poslužite s ljutom majonezom uz prilog po želji.

Neugledna superhrana: Jeste li znali koje supermoći imaju ove "obične" namirnice? +3
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju