Naručite li kutiju smrznutih kroketa s govedinom Kobe iz Asahiye, obiteljske mesnice u gradu Takasago u zapadnoj japanskoj prefekturi Hyogo, proći će još trideset godina prije nego što primite narudžbu. Nije tipfeler, radi se o tri desetljeća.

Osnovana 1926., Asahiya je desetljećima prodavala mesne proizvode iz prefekture Hyogo, uključujući govedinu Kobe, prije nego što je u godinama nakon Drugog svjetskog rata na svoje police smjestila i goveđe krokete.

Međutim, tek početkom 2000-ih okruglice od krumpira i govedine pržene u dubokom ulju postale su internetska senzacija, što je rezultiralo smiješno dugim čekanjem. Predmet želje nazvan "Extreme Croquettes" jedna su od četiri vrste Kobe kroketa dostupnih u Asahiyi.

Shigeru Nitta, treća generacija vlasnika Asahiye, posao je preuzeo od oca 1994. godine kada je imao 30 godina. Nakon što je nekoliko godina eksperimentirao s internetskom prodajom donio je hrabru odluku i ponudio krokete po značajno nižoj cijeni nego što potroši na samo meso i to samo zato da bi što više ljudi čulo za njegovu mesnicu. Kako bi ograničio financijski gubitak ponudio je tek 200 kroketa tjedno. Cijena po o kroketima od vrhunskog mesa koji ne sadrže konzervanse po cijeni nešto višoj od 20 kuna ubrzo se pročula, a 2016. je lista čekanja bila dulja od 14 godina.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Marketinški trik se pokazao uspješnim jer je polovica kupaca koja se raspitivala o kroketima naručila Kobe. Kroketi su sami po sebi i dalje neisplativi, ali Nitta je zahvalan na popularnosti jer smatra kako na taj način pomaže promociji Kobea.