Galerija Muffini od banane 0 Banane 0

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Banane za pečenje kruha ili kolača trebaju biti dovoljno zrele da bi pružile potrebnu slatkoću, no i za nezrele primjerke ima nade. Etilen, plin koji ispuštaju brojne vrste voće i povrća, uključujući banane i jabuke pospješuje dozrijevanje, a za taj je proces potrebno 24 sata do tjedan dana.

Kako biste što prije mogli uživati u slatkim bananama spremite ih u papirnatu vrećicu. Imate li jabuku, stavite i nju unutra. Provjeravajte stanje svakoga dana i kad banane potamne, izvadite ih iz vrećice.

Ako vam se žuri, isprobajte trik s pećnicom. Pecite banane na 180 stupnjeva Celzijusa oko pola sata do 40 minuta. Pazite da ih ne prepečete jer bi se mogle rasprsnuti.

Banane možete i staviti u zamrzivač na nekoliko sati. Bit će slađe nego prije, ali ipak ne u tolikoj mjeri kao nakon pečenja u pećnici.

Kako biste spriječili da zrele banane istrunu, sržite ih u dobro zatvorenoj plastičnoj vrećici u hladnjaku. Možete ih i zamrznuti, bilo da ih prethodno narežete na ploške ili zgnječite u pire s po žličicom limuna za svaku bananu.