Münchner schnitzel zanimljiva je varijacija na temu poznatog bečkog odreska. Minhenski recept traži dodatak senfa i hrena, kojima se premazuju tanki teleći odresci prije nego što se oblože brašnom, jajima i krušnim mrvicama da bi se pržili u maslacu dok ne uhvate zlatnosmeđu boju.

Umjesto teletine možete upotrijebiti i svinjetinu, a odreske poslužite s restanim krumpirom ili pireom. Nijemci katkada na tanjur stave i pokoju krišku limuna. Odlično će pasati i salata, kao i pivo. Imate li pri ruci bavarski senf, svakako ga možete isprobati u ovom jelu.

Sastojci za minhenski odrezak:

  • 8 tankih telećih odrezaka
  • 8 žličica senfa
  • 8 žličica hrena
  • 6 žlica brašna
  • 3 jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • 300 g krušnih mrvica
  • maslac (najbolje pročišćeni)
  • sol, papar

Priprema minhenskog odreska:

  1. Odreske prema potrebi stanjite batom pa posolite i popaprite. U tanjur uspite brašno, umutite jaja s mlijekom u drugom tanjuru, a u treći stavite krušne mrvice.
  2. Odreske s jedne strane premažite žličicom senfa pa pobrašnite, a drugu stranu premažite žličicom hrena i pobrašnite. Umočite u jaja i na kraju u krušne mrvice.
  3. U tavi pržite meso na zagrijanom ulju ili pročišćenom maslacu nekoliko minuta sa svake strane. Nakon prženja neka malo odleže na kuhinjskom papiru da se ocijedi masnoća. Poslužite s restanim krumpirom ili pireom i salatom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju