Stari i tvrd, ali još uvijek jestivi kruh može biti izvor različitih gastronomskih eksperimenata. Od njega možete napraviti krušne mrvice, ali ga upotrijebiti za pripremu faširanaca, pudinga od kruha i sličnih jela. No istome možete vratiti i prvotnu svježinu.

Zaboravite na mikrovalnu pećnicu i takve pokušaje oživljavanja kruha, umjesto toga stavite kruh pod mlaz vode. Da, dobro ste pročitali. Internetom se proširio trik za vraćanje svježine kruha, koji uistinu pali, a posebno s komadima kruha poput baguettea.

Složenac od jaja, gljiva i sira Hrana i piće Najfiniji način da potrošite stari kruh: Recept za zapečena jaja sa sirom i gljivama

Cijeli komad kruha koji vam je ostao par sekundi stavite pod mlaz vode iz pipe. Važno je da površinu kruha dobro namočite, ali ne i potopite u tekućini. Tako namočen kruh stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva oko pet do 10 minuta. Držite kruh na oku da vam ne bi zagorio.

Izvadite kruh iz pećnice, narežite ga i od njega napravite sendvič ili ga poslužite s jelom po želji. Dobar tek!

Kako osvježiti stari kruh pogledajte u TikToku ATTN-a.

@attn

This changes everything breadheads foodtiktok needtoknow

original sound - attn:

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju