Jeste li znali da na roštilj možete staviti i sir? Halloumi je idealan je pripremu ražnjića i ovaj tip termičke obrade.

Halloumi je polutvrdi bijeli sir od ovčjeg, kozjeg i kravljeg mlijeka koji se ne mrvi niti rastapa u dodiru s toplinom, pa je idealan za roštiljanje.

Prije što ga stavite na roštilj (ili gril-tavu) sljubite ga s ukusnom marinadom. Mi vam predlažemo kombinaciju meda, sezamovog ulja, čilija i limete.

Ako želite eksperimentirati, halloumi možete iskombinirati i s kockicama svježe lubenice.

Sastojci:

  • 450 g halloumi sira
  • 3 žlice umaka od soje
  • 3 žlice meda
  • 1 limeta
  • 1 čili papričica
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica tostiranog sezamovog ulja
  • papar po želji

Priprema:

  1. Halloumi narežite na debele prutiće i stavite sa strane.
  2. U zdjeli pomiješajte umak od soje, med, sok i koricu jedne limete, jednu nasjeckanu čili papričicu, nasjeckani češnjak, sezamovo ulje i papar po želji.
  3. U marinadu uronite narezani sir. Pustite da se sir marinira barem sat vremena.
  4. Kad ste spremni za pečenje izvucite sir iz marinade, nabodite ga na štapiće za ražnjiće i pecite oko četiri minute sa svake strane.
  5. Tijekom pečenja premazujte sir s preostalom marinadom.
  6. Poslužite pečene ražnjiće od sira odmah s prilogom po želji. Dobar tek!

10 recepata za prefini roštilj: Slasna vratina, marinirane tikvice, brzinski BBQ umak i druga jela za savršeni dan u prirodi Marinirane tikvice Slatko-kiseli ražnjići od lungića i ananasa Pizza/Ilustracija +3 Bataci s finim začinima, BBQ umakom i limetom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju