TikTok je u posljednjih dvije godine postao izvor brojnih kulinarskih trendova – od kruha u obliku oblaka, preko umaka za tjesteninu od fete i rajčica koji se priprema u pećnici do Dalgona kremaste kave.

Trik chefa Thomasa Kellera za pripremu savršeno pečenih tikvica za koje mnogi tvrde da će vam promijeniti život, samo je jedan od posljednjih u nizu trendova na ovoj društvenoj mreži.

Tajna savršeno pečenih tikvica Thomasa Kellera očituje se u načinu na koje se tikvice pripreme, ali i dvostrukoj termičkoj obradi.

Oštrim nožem se plitko zareže površina prepolovljene tikvice kako bi sol mogla prodrijeti što dublje u plod i izvući višak vlažnosti.

Tikvice se prvo kratko zapeku na štednjaku kako bi se karamelizirala površina i kako biste joj podarili dodatnu dubinu okusa, a potom stave na visoku temperaturu u pećnicu da omekšaju i postanu slasne.

@dietitianmeals

 

Storytelling - Adriel


Zato što se povrće karamelizira, potrebno vam je samo tri sastojka za ukusno jelo: tikvice, sol i suncokretovom ulju.

 

Kako ispeći tikvice?

  1. Prerežite tikvicu na dva dijela po dužini. Vrhom oštrog noža zarežite meso kako biste napravile plitke poprečne rezove. Pazite da ne prerežete tikvice do kraja.
  2. Polovice tikvica velikodušno pospite solju. Pustite da tikvica tako odstoje 10 do 15 minuta da izvuku višak vlage iz ploda.
  3. Osušite tikvice papirnatim ručnikom.
  4. Dno tave prekrijte suncokretovim uljem i zagrijte ga na štednjaku.
  5. Stavite tikvice u zagrijano ulje s izrezanim stranom prema dolje i pecite ih pet minuta.
  6. Premjestite tavu s tikvicama u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva i pecite 25 do 30 minuta dok ne omekšaju.
  7. Papirom za upijanje masnoće uklonite višak masnoće s površine tikvice, a potom je poslužite kao prilog po želji. Dobar tek!

Prava "muška" namirnica: 5 najboljih razloga zbog kojih bismo trebali jesti tikvice Pita od tikvica Palačinke od tikvica +0 Tikvice

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju