Patku nije teško dobro ispeći. Najvažnija je dobra priprema i vrijeme koje patka provede u pećnici.

Da biste savršeno ispekli patku termički je obrađujte s mesnim temeljcem, vinom, ljutikom, grožđem i začinima u pećnici u posudi od lijevanog željeza poput dutch ovenaPri kraju pečenja uklonite poklopac i dopustite da koža postane hrskava.

Sastojci za pečenu patku:

  • 1 patka u komadu
  • 450 g crvenog grožđa
  • 250 ml povrtnog ili pačjeg temeljca
  • 250 ml crvenog vina
  • 12 do 15 komada ljutike
  • 2 lovorova lista
  • 1 vezica svježeg timijana
  • sol po želji

Priprema pečene patke:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. Očistite patku i dobro je posolite – izvana i iznutra.
  3. U veću posudu od lijevanog željeza ulijte vino i mesni temeljac te ubacite lovorov list.
  4. Ubacite i očišćenu ljutiku u komadu, oprano grožđe i grančice timijana, pa preko svega položite patku.
  5. Poklopite posudu i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu oko 90 minuta.
  6. Potom podignite poklopac i pecite patku još 20 do 40 minuta ovisno o količine masnoće na ptici dok ista ne dobije hrskavu kožicu.
  7. Razrežite patku i poslužite je toplu s pečenim lukom i grožđem. Dobar tek!

5 trikova slavnih kuhara zbog kojih im pečenje uvijek ispadne tako sočno Pečenje Pečenje Pečenje +0 Pečenje

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju