Bilo da želite produljiti trajanje ili svježinu siru, poslužiti vam može savjet stručnjakinje Patricije Michelson koji je podijelila u Guardianu.

Pripremite posudu u kojoj ćete čuvati sir u hladnjaku i obložite je vlažnim kuhinjskim ručnikom. Sir zamotajte u papir za pečenje i stavite u posudu zajedno s dvije kocke šećera pa je dobro zatvorite. Michelson tvrdi da šećer pomaže u reguliranju idealnih uvjeta za čuvanje sira. čime se značajno produljuje vijek trajanja. Iako većina ljudi pojede sir prije nego što se šećer otopi, ako se to slučajno ipak dogodi dovoljno ga je zamijeniti novim. Bez obzira na to čuvate li sir u posudi sa šećerom ili ne, najbolje mjesto za držanje sira je gornja polica hladnjaka jer je ondje temperatura najstabilnija.

Plave sireve kao što su gorgonzola ili roquefort možete čuvati u plastičnoj foliji, a sireve s intenzivnim mirisom kao što su kozji, camembert ili brie stavite u plastičnu posudu koja se može zatvoriti.

Kad je riječ o svježim sirevima poput mozzarelle ili fete najbolje ih je čuvati originalnoj ambalaži te promijeniti vodu svaka dva dana. Kvalitetnu mozzarellu najbolje je pojesti što prije jer s vremenom u hladnjaku postaje gumaste teksture, ali u većini slučajeva bit će jestiva i do pet dana nakon otvaranja pakiranja.

Kako prepoznati dobar komad lososa? Trikovi s kojima ćete bez greške kupiti kvalitetnu ribu Losos - 7 Losos - 6 Losos - 5 +3 Losos - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju