Jednom kada kušate ovaj kolač, nikad više nećete imati dvojbu hoćete li peći nešto s čokoladom ili sa sirom. Jer, jednostavno, zašto ne biste imali oboje odjednom? Ova dvoslojna torta umjesto nekog drugog biskvita ima kakao-kocke, koji Amerikanci zovu i nama nažalost informativnijim imenom – brownies, a krema je lagana krema od sira koju ćete napraviti bez problema i koja se sjajno slaže sa svojom kakao-podlogom.
Za ovu tortu možete koristiti kupovnu mješavinu za brownies i ispeći ih prema uputama na kutiji. Naravno, ako radite svoj biskvit od kakaa trebat će vam samo malo više vremena, a rezultat će se i osjetiti pa vas ohrabrujemo da pokušate sami napraviti i biskvit, odnosno domaći brownie koji se topi u ustima.
Sastojci za kakao-tortu s kremom od sira:
Za kakao-biskvit
1 kutija kupovne mješavine za brownies plus sastojci za pripremu navedeni na kutiji
Za kremu od sira
450 g krem-sira, omekšalog
150 g šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
2 jaja
Priprema kakao-torte s kremom od sira:
- Prethodno zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Namastite lim za pečenje uljem u spreju ili maslacem.
- Pripremite smjesu za brownies prema uputama na pakiranju. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite 30-40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Izvadite iz pećnice.
- U srednjoj zdjeli napravite šlag pa umiješajte krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju umiksajte jaja i premažite biskvit kremom od sira.
- Pecite 50 minuta, dok se krema od sira ne postane čvrsta.
- Ugasite pećnicu, ali ostavite kolač u njoj oko 1 sat, s malo otvorenim vratima.
- Izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga stavite u hladnjak, najmanje na tri sata ili – bolje – preko noći.
- Po želi krišku torte prelijte preljevom od čokolade ili poslužite u svježe šumsko voće.
Najbolja torta od čokolade i karamele: Meksički desert koji je tako dobar da se udomaćio po cijelom svijetu +0