Jednom kada kušate ovaj kolač, nikad više nećete imati dvojbu hoćete li peći nešto s čokoladom ili sa sirom. Jer, jednostavno, zašto ne biste imali oboje odjednom? Ova dvoslojna torta umjesto nekog drugog biskvita ima kakao-kocke, koji Amerikanci zovu i nama nažalost informativnijim imenom – brownies, a krema je lagana krema od sira koju ćete napraviti bez problema i koja se sjajno slaže sa svojom kakao-podlogom.

Za ovu tortu možete koristiti kupovnu mješavinu za brownies i ispeći ih prema uputama na kutiji. Naravno, ako radite svoj biskvit od kakaa trebat će vam samo malo više vremena, a rezultat će se i osjetiti pa vas ohrabrujemo da pokušate sami napraviti i biskvit, odnosno domaći brownie koji se topi u ustima.

Sastojci za kakao-tortu s kremom od sira:

Za kakao-biskvit
1 kutija kupovne mješavine za brownies plus sastojci za pripremu navedeni na kutiji

Za kremu od sira
450 g krem-sira, omekšalog
150 g šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
2 jaja

Priprema kakao-torte s kremom od sira:

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Namastite lim za pečenje uljem u spreju ili maslacem.
  2. Pripremite smjesu za brownies prema uputama na pakiranju. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite 30-40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Izvadite iz pećnice.
  3. U srednjoj zdjeli napravite šlag pa umiješajte krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju umiksajte jaja i premažite biskvit kremom od sira.
  4. Pecite 50 minuta, dok se krema od sira ne postane čvrsta.
  5. Ugasite pećnicu, ali ostavite kolač u njoj oko 1 sat, s malo otvorenim vratima.
  6. Izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga stavite u hladnjak, najmanje na tri sata ili – bolje – preko noći.
  7. Po želi krišku torte prelijte preljevom od čokolade ili poslužite u svježe šumsko voće.

  Najbolja torta od čokolade i karamele: Meksički desert koji je tako dobar da se udomaćio po cijelom svijetu Nemoguća torta - 2 Nemoguća torta - 1 Nemoguća torta - 3 +0 Nemoguća torta - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju