Neka ovih blagdana fokus bude na jednostavnim, brzim i ukusnim zalogajima koji će oduševiti goste, a vama omogućiti da uživate u društvu umjesto da sate provodite u kuhinji. Najbolji su oni topli zalogaji ili zanimljive kombinacije koje se mogu pripremiti unaprijed, brzo i poslužiti bez stresa.

A za blagdanska druženja vrijedi pravilo manje je više. S nekoliko pažljivo odabranih zalogaja i uz pokoji dekorativni detalj na stolu možete stvoriti atmosferu koja poziva na opuštanje i smijeh. U konačnici, blagdani nisunatjecanje u kuhanju – oni su prilika da uživamo jedni u drugima i toplini doma.

Iako je bakalar kralj Badnjaka u Hrvatskoj, taj okus nije svima po volji, pa donosimo nešto drukčiju, jednako ukusnu ideju za blagdanski stol. LEDO filet oslića idealan je za to jer ga vole gotovi svi. Što god odabrali, dobit ćete brz, hranjiv i ukusan obrok za cijelu obitelj. Imamo recept za najfinije riblje loptice i francusku salatu bez koje nema Božića!

Zalogaji za blagdanska druženja koji će oduševiti goste Zalogaji za blagdanska druženja koji će oduševiti goste (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Riblje loptice

Sastojci:

  • 1 pakiranje Ledo fileta oslića
  • 2 krumpira
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 3 velika jaja
  • 1 žlica naribanog parmezana
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • sol

Priprema:

Skuhajte krumpir narezan na kockice s ribom u blago posoljenoj vodi oko 10 minuta, dok ne omekša, pa ribu natrgajte na sitne komadiće i pažljivo očistite od kostiju.

U velikoj zdjeli pomiješajte ribu sa zgnječenim krumpirom pa dodajte umućena jaja, sitno protisnuti češnjak i usitnjeni peršin te žlicu krušnih mrvica. Dodajte i prstohvat soli pa dobro promiješajte. Smjesa treba biti gusta. Ostavite da se potpuno ohladi prije prženja. Od smjese oblikujte kuglice pa ih uvaljajte u tanjur s krušnim mrvicama.

U loncu ili dubokoj tavi zagrijte ulje za prženje. Pržite loptice u nekoliko tura dok se lijepo ne zapeku pa ih izvadite na kuhinjski papir da se upije višak ulja. Poslužite uz tartar-umak.

Zalogaji za blagdanska druženja koji će oduševiti goste Zalogaji za blagdanska druženja koji će oduševiti goste (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Francuska salata

Sastojci:

  • 1 pakiranje Ledo mješavine za francusku salatu
  • 4 žlice majoneze
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • žličica senfa
  • 6 srednjih kiselih krastavaca narezanih na kockice
  • 2 žlice kiseline iz teglice od krastavaca
  • sol, papar

Priprema:

Skuhajte mješavinu za francusku salatu po uputama na vrećici, ocijedite je i pustite da se ohladi, dodajte joj krastavce te umutite ostale sastojke. Sve sjedinite. Poslužite salatu u košaricama za princes-krafne na plati s pršutom i sirom.

Zalogaji za blagdanska druženja koji će oduševiti goste Zalogaji za blagdanska druženja koji će oduševiti goste (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Dobar tek!


Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Ledo po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju