Jela bez termičke obrade idealni su izbor za vruće ljetne dane, a pogotovo kada se nalazimo usred toplinskog vala. Baš zato, umjesto za štednjakom svoj sljedeći obrok napravite – u blenderu.
Ova hladna juha odličan je izbor kada želite pojesti nešto osvježavajuće, fino i puno proteina u svega nekoliko minuta. Bazira se na povrću i grčkom jogurtu koje obiluje bjelančevinama.
Kremastu teksturu i zdrave masnoće dobiva od avokada i maslinova ulja, dok joj marinirani feta sira daje dodatnu dozu slasti.
Da biste pripremili ovu hladnu juhu bit će vam potrebno manje od pet minuta. Ipak, preporučujemo vam da je ohladite u hladnjaku prije posluživanja.
Hladna juha od povrća i jogurta - sastojci:
- 250 g grčkog jogurta
- 200 g svježih listića špinata
- 70 g feta sira
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 zrela avokada
- 1 veliki svježi krastavac
- 1 limun
- 1 čili papričica
- 1 češanj češnjaka
- svježe listiće bosiljka
Hladna juha od povrća i jogurta - priprema:
- Nasjeckajte čili papričicu na manje komade, pomiješajte je s natrganim feta sirom, koricom jednog limuna i maslinovim uljem. Ostavite smjesu sa strane da se marinira.
- U dobrom blenderu ili sjeckalici povrća pomiješajte grčki jogurt, krastavac, špinat, češnjak, avokado, sok jednog limuna i nešto svježih listića bosiljka. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu gustu smjesu. Ako je smjesa pretjerano gusta, dolijte nešto obične hladne vode. Posolite i popaprite po želji.
- Ostavite smjesu u hladnjaku oko sat vremena, a potom je poslužite s mariniranim feta sirom. Dobar tek!
Kad je prevruće za kuhanje: 7 finih i brzih jela za svaki dan ovoga tjedna