Galerija Juha od bijelog graha gotova u 15 minuta - 7 Juha od bijelog graha gotova u 15 minuta - 2 Juha od bijelog graha gotova u 15 minuta - 5 Juha od bijelog graha gotova u 15 minuta Juha od bijelog graha gotova u 15 minuta - 3 +2 Juha od bijelog graha gotova u 15 minuta - 6

U novom videu serijala Master jela u 15 minuta, koje donosimo u suradnji s Podravkom, foodblogerica Sandra Rončević napravila nam je gustu hranjivu juhu idealnu za hladnije dane s dodatkom koji ju čini posebnom.

Izradu ove bogate i ukusne juhe sastavljene od bijelog graha koji je odličan izvor proteina i vlakana Sandra započinje s onim što će joj dati završnu notu i zbog koje ćete je htjeti raditi svaki dan – uljem od dimljene paprike. Vegeta Maestro dimljena paprika idealna je za aromatiziranje ulja jer mu daje onaj slatkasto dimljeni štih, ali i intenzivnu crvenu boju koja svako jelo učini življim.

Juha od bijelog graha gotova u 15 minuta - 7 Juha od bijelog graha gotova u 15 minuta - 7 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

RECEPT - Juha od bijelog graha s dimljenom paprikom

Sastojci (za 4 osobe):
800 g Podravka bijelog graha
1 manja glavica luka
2 režnja češnjaka
½ žličice Vegete Natur za talijanska jela
250 ml O'Plant bademovog mlijeka

Juha od bijelog graha gotova u 15 minuta - 2 Juha od bijelog graha gotova u 15 minuta - 2 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Za aromatično ulje:
100 ml maslinova ulja
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
prstohvat Vegeta Maestro chillija

Priprema:
1. pripremite aromatično ulje: u manjem lončiću na laganoj vatri zagrijte maslinovo ulje, dodajte dimljenu papriku i čili pa zagrijavajte uz stalno miješanje dok ne zamiriši, oko 1-2 minute pa stavite sa strane neka se malo ohladi.

Juha od bijelog graha gotova u 15 minuta - 5 Juha od bijelog graha gotova u 15 minuta - 5 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

2. Ocijedite bijeli grah. Luk nasjeckajte na sitno, a češnjak zdrobite nožem.

3. Zagrijte dublji lonac, dodajte maslinovo ulje, ubacite luk i sotirajte ga 4-5 minuta, potom ubacite drobljeni češnjak i nakon minute dodajte ocijeđeni grah. Zalijte vrućim povrtnim temeljcem ili vodom, dodajte Vegetu Natur za talijanska jela i pustite da zakuha pa kuhajte 10 minuta.

Master jela za 15 min: Fagioli all\'uccelletto - 19 Hrana i piće Master jela u 15 minuta: Sandrin toskanski klasik koji je gotov i prije nego što ste mu izgovorili ime

4. Dovršite juhu: ugasite vatru pa štapnim mikserom izmiksajte grah, dodajte bademovo mlijeko, kušajte i prema potrebi dodatno začinite.

5. Juhu stavite u duboke tanjure ili zdjelice, pokapajte ju aromatičnim uljem i poslužite.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju