Hrskavi slanutak je totalna hit grickalica na društvenim mrežama jer ne traži kompliciranu pripremu ili pregršt sastojaka. Trebat će vam kuhani slanutak ili onaj iz limenke te omiljeni začini.

U mediteranskoj verziji može se kombinirati maslinovo ulje sa sušenom majčinom dušicom i češnjakom u prahu, a orijentalna nota se dobiva spojem cimeta, muškatnog oraščića i kokosovog ulja. Pikantnu aromu pruža mljevena ljuta paprika ili chilli.

Sastojci za hrskavi slanutak:

400 g kuhanog slanutka
1-2 žlice maslinova ulja
1/2 žličice soli
1/2 žličice kurkume
1/4 žličice papra

Priprema:

1. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i rasporedite kuhani slanutak pa ga pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 190 Celzijevih stupnjeva. Najmanje dva puta oprezno protresite lim.

2. Pažljivo prebacite slanutak u posudu pa ga pomiješajte s mješavinom ulja i začina. Vratite u pećnicu i pecite još 10 do 15 minuta. Ostavite da se malo ohladi pa poslužite. 

Bratu blokirao pogled na more: "Najtanja zgrada na svijetu", koja je izgrađena iz inata Zgrada Al Ba'sa u Bejrutu, Libanon - 2 Zgrada Al Ba'sa u Bejrutu, Libanon - 3 Zgrada Al Ba'sa u Bejrutu, Libanon - 4 +1 Zgrada Al Ba'sa u Bejrutu, Libanon - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju