Od 29. studenog do 7. siječnja 2024. Trg Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu ponovno postaje mjesto ispunjeno božićnim mirisima, okusima, zvukovima i veseljem, kada će se Fuliranje održati 12. put. Bogata gastronomska ponuda u kojoj ćemo uskoro guštati predstavljena je u Bistrou Laube, gdje su vrsni chefovi i ugostitelji izdvojili svoje specijalitete. Kao savršena pratnja jelima na Fuliranje stiže Gingle Bells s autorskim koktelima i Rakijarnica s bogatim izborom vrhunskih vina Šoškić, pjenušaca, rakija i kuhanog vina, te Guinnessa. Pijuckat će se i u Punch house by Gin Garden, gdje se ponose time da kod njih nema industrijskog puncha ili unaprijed pripremljenog vina iz tetrapaka te ističu da koriste vrhunski džin te aromatične začine i druge dodatke.

Nebo by Deni Srdoč: Smeš burger vol.2 Nebo by Deni Srdoč: Smeš burger vol.2 (Foto: Sandro Sklepić)

Nebo by Deni Srdoč Streetstyle: Smeš Vol.2 burger

Deni Srdoč, vrsni chef s Michelinovom zvjezdicom izdvojio je Smeš Vol.2 burger koji će biti jedan od hitova ovog Fuliranja. Burger s dry aged junećom pljeskavicom, cheddar sirom, Devil umakom, hrskavim lukom i raguom od gljiva u brioche pecivu u Laubi je prikupio brojne komplimente na račun sočnosti i slasti. Na njegovoj kućici dočekat će vas i originalna verzija bakalara: paniranog canellona punjenog bakalarom, kao i crna slavonska svinja na burito način. Bit će tu i pržena pita od jabuke u kojoj su slani karamel, umak od kefira te lješnjak crumble.

Street food Public: Šiš Dog Street food Public: Šiš Dog (Foto: Sandro Sklepić)

Street Food by Public: Šiš dog

Mato Pejić iz Street Fooda by Public u Laubi je predstavio Šiš dog, a na omiljenom festivalu moći ćete uživati i u njegovim Adventskim ćevapima ili se pak zasladiti Brownie cakeom.

Izakaya: Ebi bun Izakaya: Ebi bun (Foto: Sandro Sklepić)

Izakaya: Ebi buns

Omiljeni zagrebački asian fusion restoran na Fuliranje donosi šest jela chefa Johna Roberta Tamonana: Ebi tempuru, Lobster tempuru, Ebi bun, Karaage bun, Pork belly bun, te jedan novi vege bun koji će biti iznenađenje. Ivan Leko, vlasnik Express Bara u Petrinjskoj za Izakayu je osmislio koktele u vrućoj i osvježavajućoj varijanti. Pitate li se što kušati na kućici Izakaye, chef Tamonana preporučuje Ebi bunse koje čine kozica u panko mrvicama, coleslaw, crni sezam, mladi luk i sriracha majoneza.

Pizza Social Club: Pizzaioli Pizza Social Club: Pizzaioli (Foto: Sandro Sklepić)

Pizza Social Club: Ma’Margerita i Pizzaioli

Ivan Badžek iz Pizza Social Cluba za pretasting je pripremio dvije vrste pizze - Ma’Margeritu i pizzu Pizzaioli, a kušači su se složili da će ljubitelji pizze biti zadovoljni na Fuliranju. Lagano i fino tijesto koje je dugo odležavao te kvalitetni sastojci spojili su se u odlične zalogaje.

Full Circle Bunsi Full Circle Bunsi (Foto: Sandro Sklepić)

Marko Palfi Full Circle: Buncek burger i bunsi

I chef Palfi ima svoje „bunse za utrku“: bao buns, odnosno pareno mliječno pecivo s prženim pilećim fileom, majonezom od hrena i kopra, domaćim kiselim krastavcima i klicama jedna je od preporuka, baš kao i Strips & Dips u kojem su prženi pileći file te dva umaka. Chef Marko Palfi dolazi na Fuliranje s konceptom Full Circle kojeg je razvio u suradnji s pivovarom The Garden. Njihova ponuda bazira se na prženoj piletini koja je posebna po tome što se marinira u jogurtu i pivu The Garden Pale Ale što ju čini mekanom i sočnom. Ove će godine na Fuliranju posjetitelji moći kušati i Italian katsu sendvič, Wingman burger, ali i već provjereni buncek burger koji kombinira pljeskavicu od bunceka s ribanim cheddar sirom, brzo kiseljeno ljubičasto zelje, majonezu od hrena i kopra, prženi luk i brioche pecivo.

Institut za kobasice by Mate Jaković Institut za kobasice by Mate Jaković (Foto: Sandro Sklepić)

Institut za kobasice by Mate Janković: Šiskobasa sa sirom i Smokey Debrecinka

Momci iz Instituta za kobasice by Mate Janković razveselili su uzvanike s dva jela: Šiskobasom sa sirom i Smokey Debrecinkom, a na Fuliranju će se pronaći još varijacija na temu za ljubitelje tipičnog zimskog jela.

Kužinavanje by Damir Tomljanović: Buncek u sendviču Kužinavanje by Damir Tomljanović: Buncek u sendviču (Foto: Sandro Sklepić)

Kužinavanje by Damir Tomljanović: Buncek u sendviču

Sudac MasterChefa, Damir Tomljanović okupljenima je ponudio Buncek u sendviču koji će na Fuliranju biti u ponudi na kućici Kužinavanja. U njegovoj ponudi bit će i autorske interpretacije zimskih hit jela: fritule sa home-made umacima i tri različite vrste kobasica.

Beg's Plant Based: Beef Wellington Beg's Plant Based: Beef Wellington (Foto: Sandro Sklepić)

Beg’s Plant Based Streetfood: Wellington Beef i Burek sarma

Eduard Beg koji u Laubi je prezentirao Wellington Beef koji čini Juicy Marbles plant based file u duxellu od šampinjona, svježem lisnatom tijestu na podlozi kreme od krumpira, te umaku od crvenog vina. Na plant based kućici pronaći ćete i Burek sarmu (Beyond Meat mljeveno meso u smjesi za sarmu s rižom i lukom, motano u kiselo zelje u formu bureka s creme fraiche umakom s posipom od slatke crvene paprike). Tu su još i Tikka Masala i Dan-dan piletina z mlincima. Od slatkiša moći ćete probati Jack jabuke u šlafroku, a za koktele na Begovoj kućici se brinu vrhunski majstori koktela iz bara Peaches&Cream.

Boogie Lab: Kronut pistacija i limun Boogie Lab: Kronut pistacija i limun (Foto: Sandro Sklepić)

Boogie Lab: Kronut

Mijo Volarević iz Boogie Laba u Laubi je prezentirao dvije vrste Kronuta - popularne kombinacije kroasana i krafne koji dolazi u slanoj varijanti u sa junetinom i šalšom i slatkoj s pistacijama i limunom.

Picnic Mingle&Fun Drugačija Sarma Picnic Mingle&Fun Drugačija Sarma (Foto: Sandro Sklepić)

Picnic Mingle & Fun: Drukčija sarma

Iz Zadra je u Laubu stigao i Vedran Božičev iz Picnic Mingle & Funa te prezentirao njihovu predstavnicu na Fuliranju - Drukčiju Sarmu uz koju dolazi i espuma od krumpira i muškatnog orašćića, kapljice ulja peršina i dehidrirana dimljena paprika. Sarma s kojom se nećete morati boriti vilicom i nožem već je osvojila svojim kremastim štihom prisutne u Laubi pa vjerujemo da će steći brojne obožavatelje na Fuliranju, baš kao i tradicionalni skradinski rižot u kojima će posjetitelji uživati nedjeljom u vrijeme ručka. U ponudi će imati i burgere, kobasice i koktele.

Chef's Burger by Ivan Pažanin: Crispy Kapula Chef's Burger by Ivan Pažanin: Crispy Kapula (Foto: Sandro Sklepić)

Chef’s burger by Ivan Pažanin: Burger Crispy kapula

Kao što mu i ime kaže, burgeru po recepturi chefa Pažanina odličan štih daje luk koji daje finu slastkastu notu koja u kombinaciji s mesom čini slastan zalogaj.

Good Food: Smoking Santa sausage Good Food: Smoking Santa sausage (Foto: Sandro Sklepić)

Good Food: Smoking Santa Sausage

Ivan Goreta iz Good Fooda predstavio je jelo koje čini dimljena adventska kobasica, ciabatta pecivo, slatko kiselo zelje i Good Food umak.

Vrijeme je za Fuliranje: Strossmayerov trg ponovno postaje dnevni boravak za uživanje u hrani, glazbi i super vibri Fuliranje - 9 Fuliranje - 8 Fuliranje - 7 +5 Fuliranje - 6

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju