Novo mjesto za zdrave gablece u Španskom ovih dana u vrijeme ručka miriše na juhu od raštike te pastrnjaka i korabice, varivo od kelja s piletinom i veggie bolognese. Niste za obilni gablec ili ste na dijeti? Nema problema, ponesite si proteinski lončić - dva kuhana jaja iz slobodnog uzgoja na posteljici od baby špinata.

Želite ipak nešto konkretnije, a opet zdravo? Možda vas "prosvijetli" tofu Buddha zdjela - odlična veganska opcija za ručak ili večeru. Za šarenilo boja zaslužno je pečeno povrće (mrkva, brokula, gljive i crvena paprika), a za unos proteina tu je tofu iz organskog uzgoja. Da ne biste bili gladni, tu su heljda i kvinoja, hrskavi slanutak i humus, a french dressing sa spirulinom točka je na “i” te superfood zdjele. 

Bilo slatka ili slana, zdrava hrana u Fitstopu se priprema od namirnica s domaćih OPG-ova, a da bi bila ukusna, brinu se sestre Jelena i Sofija. 

„Fast food se ne mora nužno odnositi na nezdravu hranu, već se pod tim terminom mogu pronaći itekako zdrava i ukusna jela“, slažu se sestre koje zajedničkim snagama prave sendviče od bundeve i pesta, slažu proteinske zdjele u kojima se nađe piletine, kozjeg sira, oraha iz ekološke proizvodnje, kvinoje, salate, domaćih jabuka, crvenog luka…

„U ponudi FitStop Bara imamo nekoliko vrsta smoothieja te cijeđenih sokova. Kavopije će također doći na svoje, no mi vam svakako toplo preporučujemo ukusan i zdrav kurkuma latte napitak, poznatiji kao zlatno mlijeko (golden milk latte) ili pak organski kakao. Zaželite li se nutritivnog doručka koji će vas držati sitima do ručka, izbalansiranog ručka koji će vam dati energije da završite svoje dnevne zadatke ili pak samo snacka bez grižnje savjesti, FitStop Bar idealno je mjesto za to“, kažu te dodaju kako ih je ponuda gableca i brzih ručkova u pekarnicama motivirala da razviju koncept Fitstopa.

„Pokrenuli smo obiteljski biznis jer smo željeli da se gableci pretvore u zdrave obroke i odmaknu od standardnih, često i nezdravih opcija za utaživanje gladi“, kaže u Fitstopu.

U standardnoj ponudi imaju zdrave kombinacije zdjela, sendviča, juha, smoothieja i cijeđenih sokova, ali ponose se gablecima koje mijenjaju svaki dan. Pileći thai green curry, teriyaki piletina, burgeri od cikle i batata, britanska pita i grah variva su primjerice jela koja se mogu pronaći na njihovu dnevnom meniju.

„Pored zdrave prehrane, zbrinjavanje otpada nam je također prioritet pa koristimo ekoambalažu i staklo. Za svaku vraćenu staklenku smoothieja ili cijeđenog soka umanjujemo račun iduće narudžbe za jednu kunu“, napominje Fitstop.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju