• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Ekstremna kuhinja u Mužolinima Donjim: "Hrvatska Noma, ali bolja"

„Imamo drukčiji koncept i dižemo ljestvicu gastronomije. Naš su cilj dvije Michelinove zvjezdice, kao i doći na listu 100 najboljih svjetskih barova“, kažu u Noelu.

Nika Borovac 16.07.2019 14:31 komentari
viber Created with Sketch.
Noel Buje - 9
Noel Buje - 9 (Foto:Šimun Šitum)

Galerija Noel Buje - 6 12 Ivan Jug 12 Noel Buje - 1 12 Noel Buje - 3 12

U trendu Drvo ilustracija Pitanje za kviz Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem? Kviz općeg znanja - 12 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu Živin toplomjer Na teži način... Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti

„Noma na hrvatski način, ali bolja“, vizija je tima entuzijasta koji su netom otvorili vrata Noela Buje, ekstremnog kulinarstva i gastronomije u Istri. Novi restoran osvanuo je u sklopu luksuznog boutique hotela San Canzian u Donjim Mužolinima kraj Buja.

Nakon što je ušao u veliku petorku hrvatskih restorana ovjenčanih Michelinovom zvjezdicom, zagrebački Noel bacio se na stvaranje hrama domaćoj lokalnoj namirnici i posvetio drukčijem pristupu, i prema gostu, i prema postulatima ugostiteljstva od onih na koje smo naviknuli u Lijepoj Našoj.

Voditelj i trenutačno najbolji sommelier u Hrvatskoj Ivan Jug pokrenuo je uzbudljive suradnje s istarskim vinarijama, u kuhinji je austrijski chef Daniel Tschachler, a mladi i talentirani Karlo Ferenčak suvereno vlada barom.

„Imamo drukčiji koncept i dižemo ljestvicu gastronomije. Naš su cilj dvije Michelinove zvjezdice, kao i doći na listu 100 najboljih svjetskih barova“, kažu u Noelu.

Noel Buje - 4 Noel Buje - 4 (Foto: Facebook: Noel Buje)

Do 700 velikih vinskih etiketa u podrumu nije bilo jednostavno doći. Promišljalo se i križalo s popisa od njih tisuću dok se nije došlo pomno biranih boca koje se savršeno uklapaju u gurmansku slagalicu.

No uživanje u probranim kapljicama i otkrivanje autohtonih sorti tek je početak vinske priče. Noel Buje nalazi se na „silnici“ ponajboljih vinskih terroira, a u krugu od 30 kilometara čak je 13 sjajnih vinara.

Oni koji to požele (i mogu si priuštiti) uživat će u sljubljivanju sa specijalitetima chefa Tschachlera koje će voditi gostujući vinari. Daniel Tschachler austrijski je chef koji je u Hrvatskoj ostao iz ljubavi (i ostalih sila), a između ostalog usavršavao se u kultnom D.O.M-u. 

Navratite li u vrijeme ručka, na raspolaganju vam je à la carte jelovnik, dok je večera rezervirana za fine dining.

„Naš je cilj stvarati trendove, a ne slijediti ih“, naglašava Karlo Ferenčak, koji ne skriva entuzijazam dok priča o samoniklom bilju koje raste u vrtu, sirupu koji radi od lišća smokve, divljoj melisi, koprivama, kupinama, domaćim gorkim likerima koje sam priprema, kao i igri fermentacijama i infuzijama koje se u kombinaciji s ponajboljim alkoholima pretvaraju u fantazije miksologije.

Njegov tim čine četiri barmena čiji su životopisi ispisani radom u barovima Esplanade, lošinjskog Bellevuea, zagrebačkog A Posta, a kako priča Karlo, još je važnija njihova energija, karizma, brzina učenja i osjećaj za gosta.  

Osim same lokacije i doživljaja terroira iz tanjura i čaša, istarski Noel mnogo ulaže u hospitality, odnosno srdačan pristup gostima i visoku razinu usluge. Kako kaže Karlo Ferenčak, zaboravite na uštogljeni pristup.

Noel Buje - 10 Noel Buje - 10 (Foto: Šimun Šitum)

Opuštena, a profesionalna oaza promišljene kuhinje u kojoj se gost osjeća kao da upravo ondje treba biti ono je po čemu bi se istarski Noel mogao prepoznavati.

Iako se otvara za nešto manje od 15 dana, hotel San Canzian već je popunjen do rujna, a goste nastavlja privlačiti spojem nasljeđa i luksuza.

Mastercard Food Truck Road Trip Hrana i piće Najtraženiji food truck: Turneja po Jadranu na koju ćete se željeti ukrcati

  • #gdje sjesti
  • #noel
  • #Restoran
  • #ivan jug
  • #karlo ferenčak
  • #istra
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Groblje diktature: Neobični park u predgrađu Budimpešte koji turisti obožavaju
Memento park
Groblje diktature: Neobični park u predgrađu Budimpešte koji turisti obožavaju
Popularno odmaralište na sjeveru Europe: Neobično jezero s još neobičnijim otocima
Vinkeveense Plassen
Popularno odmaralište na sjeveru Europe: Neobično jezero s još neobičnijim otocima
Znate li što je Everesting? Najizazovniji uspon na svijetu koji možete izvesti i na brdu iza svoje kuće
Probijanje granica
Znate li što je Everesting? Najizazovniji uspon na svijetu koji možete izvesti i na brdu iza svoje kuće
Pašteta od gljiva s mirisom tartufa: Bogatstvo jeseni na kriški kruha
Jednostavno
Pašteta od gljiva s mirisom tartufa: Bogatstvo jeseni na kriški kruha
Kako koristiti svileni tofu
3 eura za 300 grama
Kada želite povećati proteinsku vrijednost umaka, variva, ali i kolača – ovaj sastojak savršen je izbor
Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom
Pedesetak eura
Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom
Najtvrđe drvo na svijetu Australija
Pitanje za kviz
Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem?
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Na teži način...
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Tražio je puknutu cijev, a otkrio čuda ispod zemlje: Neopisivi talijanski grad kojem se tepa da je najljepši na Čizmi
Bombon
Firenca juga u kojoj su tražili puknutu cijev, a otkrili čuda ispod zemlje: Talijanski grad kojem se tepa da je najljepši u Čizmi
Piletina au poivre recept
Ma, divota!
Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata
Okružena planinama i zvijezdama: Prigorka, kuća iz bajke za ljubitelje prirode i aktivnog odmora
Prigorka
Okružena planinama i zvijezdama: Kuća iz bajke za ljubitelje prirode i aktivnog odmora

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Od sutra vrijede nova pravila: tko sve može dobiti vaučer za struju i plin
IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA
Od subote vrijede nova pravila: Tko sve može i kako dobiti vaučer za struju i plin
Dijana Hrka, majka poginulog mladića u Novom Sadu najavila štrajk glađu
Koban pad nadstrešnice
Majka poginulog mladića donijela tešku odluku: "Moram to učiniti, to je moja obveza"
Muškarac usred dana oteo dijete (2) majci dok je čekala na semaforu
Drama u Berlinu
Muškarac usred dana oteo dijete (2) majci dok je čekala na semaforu
show
Marta Radić i Junior Fernandes se rastali
okrenula je novi list
Lijepa Hrvatica potvrdila razvod od nekad najplaćenijeg dinamovca
Počela je prodaja ulaznica za drugi koncert Jakova Jozinovića u Sava Centru u Beogradu
potražnja je ogromna!
Dvorana u Beogradu premala je za našeg Slavonca? Više od 14 tisuća ljudi čeka svoju ulaznicu
Iva Majoli čestitala rođendan kćeri Miji uz zajedničku fotografiju
ne kriju sreću
Veliko slavlje prekrasne kćeri Ive Majoli! Ponosna mama otkrila razlog uz zajedničku fotku
zdravlje
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Izazivaju upalu
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Podvarak od kiselog kupusa zapečen u rerni koji jača imunitet
Po preporuci nutricionistice
Podvarak od kiselog kupusa zapečen u rerni koji jača imunitet
zabava
Pronašao ogromnu zvijer sakrivenu na dnu Amazone i snimio njezinu pravu veličinu!
Wow!
Pronašao ogromnu zvijer sakrivenu na dnu Amazone i snimio njezinu pravu veličinu!
Obavijest u zgradi nasmijali društvene mreže! Biste li se vi pojavili?
Urnebesno
Obavijest u zgradi nasmijala društvene mreže! Biste li se vi pojavili?
Ako mislite da je ovo krumpir, grdo se varate, no nasmijalo je društvene mreže
Urnebesno
Ako mislite da je ovo krumpir, grdo se varate, no nasmijalo je društvene mreže
tech
Kraj beskonačnim bolnim zahvatima? Osmišljena nova, vrlo temeljita metoda vađenja bubrežnih kamenaca
Jedan potez, svi fragmenti
Kraj beskonačnim bolnim zahvatima? Osmišljena nova, vrlo temeljita metoda vađenja bubrežnih kamenaca
Zaboravite križaljke: Ova mobilna aplikacija doslovce pomlađuje mozak za 10 godina
Eksperiment kanadskih znanstvenika
Zaboravite križaljke: Ova mobilna aplikacija doslovce pomlađuje mozak za 10 godina
Kinezi napravili neprobojni prsluk jači od Kevlara i debljine obične majice
Iskoristili nanotehnologiju
Kinezi napravili neprobojni prsluk jači od Kevlara i debljine obične majice
sport
Dinamo srušio Rijeku u derbiju kola, a onda su dobili još jednu lijepu vijest
Evo o čemu se radi
Modri najprije srušili Rijeku u derbiju kola pa saznali još jednu sjajnu vijest
Dinamo srušio Rijeku! Hoxha zabio gol o kojem će se dugo pričati
Dramatičan finiš
Dinamo srušio Rijeku! Hoxha zabio gol o kojem će se dugo pričati
Dinamo slavio, ali scena nakon utakmice sve zasjenila – Mišić izazvao skandal!
Evo o čemu se radi
Dinamo slavio, ali scena nakon utakmice sve zasjenila – Mišić izazvao skandal!
tv
U dobru i zlu: Oprostila se od svojih kolega emotivnom objavom koja je rastužila mnoge!
U DOBRU I ZLU
Oprostila se od svojih kolega emotivnom objavom koja je rastužila mnoge!
U dobru i zlu: Uhvaćen na djelu – što je htio učiniti s uzorcima?
U DOBRU I ZLU
Uhvaćen na djelu – što je htio učiniti s uzorcima?
MasterChef: Ovo nismo očekivali od Zorana! Evo što kaže nakon odlaska: "Pao mi je kamen sa srca!"
SAZNAJTE VIŠE!
Ovo nismo očekivali od Zorana! Evo što kaže nakon odlaska: "Pao mi je kamen sa srca!"
putovanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Na teži način...
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Piletina au poivre recept
Ma, divota!
Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata
novac
Otvara se najveći muzej na svijetu, vrijedan više od tri milijarde dolara
Ostavlja bez daha
Otvara se najveći muzej na svijetu, vrijedan više od tri milijarde dolara
ECB je prvi put otkrila kada dolazi digitalni euro
Ima vremena
ECB je prvi put otkrila kada dolazi digitalni euro
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
Regionalne akvizicije
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
lifestyle
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Izazivaju upalu
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Zagreb špica: Bermude u street style izdanju
IZGLEDAJU TOP
Ljepotica iz Zagreba u trenutno najtraženijim hlačama, svi su ludi za njima
Hrvatske modne ikone 60+
FANTASTIČAN STIL
Hrvatske modne ikone 60 plus - glasajte i odaberite najbolje odjevenu damu
sve
Dinamo srušio Rijeku u derbiju kola, a onda su dobili još jednu lijepu vijest
Evo o čemu se radi
Modri najprije srušili Rijeku u derbiju kola pa saznali još jednu sjajnu vijest
Marta Radić i Junior Fernandes se rastali
okrenula je novi list
Lijepa Hrvatica potvrdila razvod od nekad najplaćenijeg dinamovca
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Izazivaju upalu
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Stari grad Dubovac
Kastel

Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

Nekoć je uloga Starog grada bila zaštitnička, a danas provocira znatiželju izletnika koji uživaju u pogledu s vidikovca, istražuju muzej i žele doznati nešto više o burnoj povijesti - te češće šmekera kojima nije problem potegnuti koji kilometar radi novog gastronomskog iskustva... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • DoBar - 6 Hrana i piće
    Izvan sezone

    DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

  • Stara Škola - 1 Hrana i piće
    Ana Roš

    Najbolja svjetska chefica u Hrvatskoj: Novi jelovnik Stare Škole zbog kojeg vrijedi krenuti u Istru

  • Stari grad Dubovac Hrana i piće
    Kastel

    Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close