Sigurno znate da se kolači mogu ispeći i u mikrovalnoj pećnici, ali jeste li ikada probali u njoj pripremiti čips? Da, moguće je dobiti savršeno hrskav čips iz mikrovalne, a sve što trebate je pratiti nekoliko jednostavnih koraka.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

Ali prije svega, ako vas još nismo kupili idejom čipsa iz mikrovalne, evo zašto je on super. Manje je mastan, gotov je za 5 minuta, a vjerojatno vam dulje treba da odete do trgovine, krumpir ili dva uvijek imate u smočnici, a začini ovise samo o vašoj inspiraciji.

Sve što trebate da biste napravili domaći čips od krumpira jest tanko ga narezati – najbolje gulilicom za krumpir, namastiti uljem u spreju i začiniti kako volite. Koru ne morate guliti, ali i možete.

Za samo 5 minuta vaše će hrskave domaće grickalice biti gotove, a po izgledu baš nitko ne bi pogodio da vaš čips nije izašao iz friteze. Jedino na što trebate paziti jest da krumpir ide u mikrovalnu u jednom sloju kako bi se ravnomjerno zapekao.

I to je sve! Poslužite s omiljenim umakom i pojedite s guštom.

Sastojci za čips iz mikrovalne:

  • 2 srednja krumpira, oprana i osušena
  • ulje u spreju ili obično ulje
  • sol i začini po želji
  • kečap, vrhnje ili drugi umak po želji, za posluživanje

Priprema čipsa iz mikrovalne:

1. Obložite tanjur za mikrovalnu pećnicu papirom za pečenje.
2. Narežite krumpir na tanke ploške i poslažite ih na tanjur od mikrovalne u jednom sloju.
3. Namastite sprejom za kuhanje ili manjom količinom ulja s kuhinjskim kistom. Posolite i začinite.
4. Pecite oko 5 minuta ili dok čips ne dobije boju, ali pazite da ne zagori.
5. Poslužite toplo uz umak po želji.

Praktički besplatan: Sastojak za savršene pečene krumpire uz koji vam meso i ne treba Mast na kruhu Pire Rižoto +0 Pečeni krumpir