Chia puding s jagodama i čokoladom jednostavan je, zdrav i jako ukusan desert koji ćete pripremiti bez greške i začas. Sva magija ovog pudinga je u - strpljenju.

U trendu Špageti s tunom Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 prefinih ljetnih jela za svaki dan ovoga tjedna Čiovo - 2 Nekad Boa, danas Čiovo Može i bez trajekta: Predivan otok nedaleko od Splita na kojem ćete pronaći pustinju, čisto more i rajske plaže Mljeveno meso Pripazite Najveća pogreška koju radimo sa zamrzavanjem mljevenog mesa

Možete ga pripremiti i večer ranije, a najbolje je što je toliko zdrav da ga ne morate jesti isključivo kao desert, nego i kao međuobrok ili čak - doručak

Chia puding s jagodama i čokoladom - sastojci:

  • 600 ml mlijeka
  • 350 g svježih nasjeckanih jagoda, plus za ukras
  • 35 g suhih jagoda
  • 2 žlice meda
  • 150 g chia sjemenki
  • 100 g čokolade
  • 1 čajna žličica kokosovog ulja

Chia puding s jagodama i čokoladom - priprema:

  1. U blenderu izmiksajte mlijeko, 150 g svježih jagoda, suhe jagode i med i prebacite smjesu u veliku zdjelu. Umiješajte chia sjemenke. Miješajte pjenjačom da nema grudica chia sjemenki i pričekajte da se nabubre, oko 15 minuta.
  2. Preostale jagode prebacite na dno 5 staklenih čaša ili zdjelica. Prelijte s oko 250 ml pudinga od chia sjemenki. Ohladite u hladnjaku najmanje 1 sat ili preko noći.
  3. Kada je puding čvrst, prelijte ga čokoladom koju ste otopili s kokosovim uljem u mikrovalnoj ili na pari. Ukrasite svaku porciju s još svježih jagoda.
  4. Ostavite hladnjaku čokoladu da se čokolada stvrdne u 1 do 2 sata prije posluživanja.

Jela koja možete napraviti s kuhalom za vodu za 5 do 10 minuta S kus-kusom mogu se napraviti fine salate Neka jela mogu se napraviti s električnim kuhalom za vodu Bulgur je sastavni dio hladne salate tabbouleh +1 Instant zobena kaša može se napraviti s malo vruće vode