Chia puding s jagodama i čokoladom jednostavan je, zdrav i jako ukusan desert koji ćete pripremiti bez greške i začas. Sva magija ovog pudinga je u - strpljenju.
Možete ga pripremiti i večer ranije, a najbolje je što je toliko zdrav da ga ne morate jesti isključivo kao desert, nego i kao međuobrok ili čak - doručak.
Chia puding s jagodama i čokoladom - sastojci:
- 600 ml mlijeka
- 350 g svježih nasjeckanih jagoda, plus za ukras
- 35 g suhih jagoda
- 2 žlice meda
- 150 g chia sjemenki
- 100 g čokolade
- 1 čajna žličica kokosovog ulja
Chia puding s jagodama i čokoladom - priprema:
- U blenderu izmiksajte mlijeko, 150 g svježih jagoda, suhe jagode i med i prebacite smjesu u veliku zdjelu. Umiješajte chia sjemenke. Miješajte pjenjačom da nema grudica chia sjemenki i pričekajte da se nabubre, oko 15 minuta.
- Preostale jagode prebacite na dno 5 staklenih čaša ili zdjelica. Prelijte s oko 250 ml pudinga od chia sjemenki. Ohladite u hladnjaku najmanje 1 sat ili preko noći.
- Kada je puding čvrst, prelijte ga čokoladom koju ste otopili s kokosovim uljem u mikrovalnoj ili na pari. Ukrasite svaku porciju s još svježih jagoda.
- Ostavite hladnjaku čokoladu da se čokolada stvrdne u 1 do 2 sata prije posluživanja.
Jela koja možete napraviti s kuhalom za vodu za 5 do 10 minuta