Sastojci za cheesecake s Nutellom:

Za podlogu:

  • 280 g čokoladnih keksa
  • 100 g otopljenog maslaca

Za kremu:

  • 560 g kremastog sira
  • 470 g Nutelle
  • 85 g šećera u prahu
  • 1 žlica kakaa
  • 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije

Za preljev:

  • 200 g Nutelle
  • 80 g slatkog vrhnja

Priprema cheesecakea:

  1. Smrvite čokoladne kekse i pomiješajte ih s otopljenim maslacem. Utisnite smjesu u okrugli kalup za torte promjera 20 centimetara.
  2. Stavite podlogu u hladnjak na hlađenje dok pripremate kremu i preljev.
  3. Mikserom izmiješajte kremasti sir sa šećerom. Glatkoj smjesi dodajte Nutellu, kakao i ekstrakt vanilije.
  4. Smjesu cheesecakea stavite na podlogu torte i pustite da se sve zajedno stvrdne u hladnjaku barem dva sata prije stavljanja preljeva.
  5. Na ohlađenu tortu od sira prelijte preljev koji ste napravili od Nutelle i lagano zagrijanog slatkog vrhnja. Dobar tek!

U YouTube videu kanala The Cooking Foodie pogledajte kako se priprema ova dekadentna torta od sira s Nutellom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju