Sastojci za cheesecake s Nutellom:
Za podlogu:
- 280 g čokoladnih keksa
- 100 g otopljenog maslaca
Za kremu:
- 560 g kremastog sira
- 470 g Nutelle
- 85 g šećera u prahu
- 1 žlica kakaa
- 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije
Za preljev:
- 200 g Nutelle
- 80 g slatkog vrhnja
Priprema cheesecakea:
- Smrvite čokoladne kekse i pomiješajte ih s otopljenim maslacem. Utisnite smjesu u okrugli kalup za torte promjera 20 centimetara.
- Stavite podlogu u hladnjak na hlađenje dok pripremate kremu i preljev.
- Mikserom izmiješajte kremasti sir sa šećerom. Glatkoj smjesi dodajte Nutellu, kakao i ekstrakt vanilije.
- Smjesu cheesecakea stavite na podlogu torte i pustite da se sve zajedno stvrdne u hladnjaku barem dva sata prije stavljanja preljeva.
- Na ohlađenu tortu od sira prelijte preljev koji ste napravili od Nutelle i lagano zagrijanog slatkog vrhnja. Dobar tek!
U YouTube videu kanala The Cooking Foodie pogledajte kako se priprema ova dekadentna torta od sira s Nutellom.