Sastojci za cheesecake s Nutellom:

Za podlogu:

  • 280 g čokoladnih keksa
  • 100 g otopljenog maslaca

Za kremu:

  • 560 g kremastog sira
  • 470 g Nutelle
  • 85 g šećera u prahu
  • 1 žlica kakaa
  • 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije

Za preljev:

  • 200 g Nutelle
  • 80 g slatkog vrhnja

Priprema cheesecakea:

  1. Smrvite čokoladne kekse i pomiješajte ih s otopljenim maslacem. Utisnite smjesu u okrugli kalup za torte promjera 20 centimetara.
  2. Stavite podlogu u hladnjak na hlađenje dok pripremate kremu i preljev.
  3. Mikserom izmiješajte kremasti sir sa šećerom. Glatkoj smjesi dodajte Nutellu, kakao i ekstrakt vanilije.
  4. Smjesu cheesecakea stavite na podlogu torte i pustite da se sve zajedno stvrdne u hladnjaku barem dva sata prije stavljanja preljeva.
  5. Na ohlađenu tortu od sira prelijte preljev koji ste napravili od Nutelle i lagano zagrijanog slatkog vrhnja. Dobar tek!
U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

U YouTube videu kanala The Cooking Foodie pogledajte kako se priprema ova dekadentna torta od sira s Nutellom.