Među slatkim šarenim hitovima sve je popularniji cotton candy burrito – slatko čudo od šećerne vate koje se kombinira s ostalim slatkišima, poput sladoleda, slatkih pahuljica, raznim preljevima i bombonima te zatim savija u roladu i reže na komade.

Slastičarnica Creamberry u Las Vegasu ponosi se svojom šećernom vatom koju osim za burrito stavljaju kao ukras na vrh tosta s medom i sladoledom, motaju je oko korneta i prodaju u divovskim izdanjima (za takvu šećernu raketu, odnosno „Candy rocket“ potrebno se prethodno najaviti). Cotton candy burrito njihov je najveći hit koji se prodaje po cijeni od oko 55 kuna.

Reakcije na video koji prikazuje kako se u Creamberryju slaže slatki burrito su svakojake. Dio publike je golemi šareni slatkiš odmah osvojio, no neki ga gledatelji ne „lajkaju“.

Biste li probali burrito od šećerne vate?

  • Da, izgleda super!
  • Ni u ludilu

glasova:

„Doviđenja zubi, zdravo dijabetesu“, „Bole me zubi samo od gledanja“ ili „Jao, da ovo pojedem bih završio u bolnici“, neki su od komentara. No bez obzira na hejtere, šećerna vata sa sladoledom je pronašla put do srca mnogih Amerikanaca koji voze i po nekoliko sati da bi dobili svoju porciju deserta.

Nakon pomame za neobičnim burritom gastro blogeri su ga počeli raditi kod kuće i objavljivati recepte na svojim stranicama za sve one koji žele uštedjeti i napraviti svoj slatkiš.

Osim količine šećera, desert je na meti negativnih komentara i zbog naziva jer nema previše veze s burritom.

„Ne možete samo smotati nekoliko stvari skupa i nazvati to burritom“, tvrde čistunci, dok oni opuštenijeg pristupa objašnjavaju da svatko može odabrati ime kakvo želi za svoje gastroizume.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju