U skladu sa sve većim interesom da se meso životinja u jelima zamijeni namirnicama biljnog podrijetla, Beg’s Plant Based, s čijim su se zalogajima mnogi upoznali na prošlogodišnjem Fuliranju, jamči gušte bez trunke mesa. Njihove specijalitete možete isprobati na lokaciji FOOLING AROUND kod Esplanade, gdje kućica Beg's Plant Based nudi: Beg’s choco chilli, Beg’s k’baja grande, Beg’s churros i popularne male, ljubičaste sarme - Beg’s purple haze sarmice.

Iza specijaliteta na kućici Beg’s Planta stoji Eduard Beg, zaljubljenik u ovu vrstu prehrane, koji je menadžersku poziciju u korporaciji zamijenio je gastronomijom. I dok iščekujemo njegove nove projekte, poput bistroa i male trgovine koje uskoro planira otvoriti, možemo guštati na kućici Fuliranja, koja nije rezervirana za vegane i vegetarijance.

"Plant based prehrana svakako podrazumijeva konzumaciju biljnih namirnica poput voća, povrća, orašastih plodova, biljnih ulja i cjelovitih žitarica. No pritom nema strogog odricanja od namirnica životinjskog podrijetla poput mesa, jaja i mliječnih proizvoda, ali se nastoji smanjiti njihov unos u organizam. Za ljubitelje takve prehrane, ali i one koji je tek žele isprobati imamo odličnu vijest. Na hrvatsko tržište stigla je zanimljiva ponuda biljnih imitacija mesnih i mliječnih proizvoda: burgeri od proteina graška, mlijeko, mozzarella, špek, jaja, jogurti i sirevi na biljnoj bazi. Sve će to biti dostupno već za koji mjesec na Beg's Plant Based Butcheryju", doznajemo u Beg's Plantu, a vlasnik otkriva kako se zaljubio u plant based hranu.

  Beg’s Plant Based - 2 Beg’s Plant Based - 2 (Foto: PR)

"Sve se promijenilo nakon mojeg ručka u Pandora Greenboxu, splitskom plant based bistrou. Kad sam kušao hranu koja je bila tako ukusna, sočna i originalna, jednostavno nisam mogao prestati razmišljati o tome. Znate onaj osjećaj težine i sitosti nakon pojedene hrane, kad sve što želite jest ušuškati se u krevetu? Kod ove hrane uopće nije bilo tog efekta umora", otkriva Eduard Beg, koji uskoro planira otvoriti Butcher&Deli, u kojem će prodavati biljne imitacije mesnih i mliječnih proizvoda. Jedan od ciljeva je i osnivanje plant based cooking akademije te prvog plant based Michelinova restorana.

Coq au vin: Vrhunac francuske kuhinje koji je obožavao i Cezar Coq au vin - 4 Coq au vin - 3 Coq au vin - 2 +0 Coq au vin - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju