Znate li skuhati puding iz vrećice, od kolača vas dijeli tek red keksa. Kratko ih namočite u mlijeku dok ne omekšaju - ali ne i raspadnu se, pa ih složite u jednom redu na dno posude. Prelijte ih pudingom i zatim na vrh uredno složite još jedan red keksa.

Želite li se dodatno poigrati, na vrh možete naribati tamne čokolade ili preliti kolač glazurom od rastopljenog maslaca i čokolade. U puding-kremu, nakon što se malo ohladi, prema želji umiješajte maslaca kako bi bila "konkretnija" ili pak tučenog vrhnja volite li više prozračnije slastice.

Čokoladne loptice

Namaz od lješnjaka i čokolade savršen je sastojak koji će povezati ostale dodatke poput usitnjenih keksa, oraha ili lješnjaka te ekspandirane (napuhnute) riže.  Pomiješajte omiljene sastojke u smjesu te ju zatim kratko ohladite u hladnjaku kako biste kasnije lakše oblikovali loptice. Kuglice zatim možete uvaljati u šarene mrvice, kakao, šećer u prahu, mljevene orašaste plodove ili kokosovo brašno.

Ne želite li eksperimentirati, iskušajte provjerenu kombinaciju napolitanki i Nutelle, a kako biste lakše usitnili kekse, poslužite se plastičnom vrećicom i batom za meso. Napolitanke stavite u vrećicu pa ih potom dobro istucite.

Torta od palačinki

Za tortu ne treba puno znanja i truda, jedino morate izvježbati pečenje tankih palačinki i, naravno, potruditi se da koja u procesu i ''preživi''. Osim palačinki trebat će vam i krema koju možete napraviti tako da u topli čokoladni puding dodate malo maslaca.

Slasnu kremu brzo ćete dobiti i ako pomiješate šalicu sira mascarponea sa žlicom šećera u prahu i dvije žlice slatkog vrhnja. Sve sastojke pomiješajte pa ih miksajte oko minutu postupno povećavajući brzinu. U kremu možete ubaciti ocijeđene višnje iz kompota, sjeckane jagode ili neko drugo omiljeno voće.

Počnite slagati tortu od palačinki tako da na dno kalupa stavite palačinku pa na nju kremu u tanjem sloju te opet jednu palačinku. Redajte palačinke i kremu do vrha kalupa te završite s palačinkom i ukrasite šlagom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju