Vozilo kakvog bi rado vozio i James Bond, ali dostupan svima i to bez ispuštanja CO2, bez zvuka i bilo kakvog drugog zagađenja. Tako tvorci ovog revolucionarnog vozila predstavljaju svoj izum za kojega kažu da je jedino eko vozilo spremno za korištenje u sadašnjosti.

Riječ je o hidropteru kojega su osmislili aeronautički inženjeri i sportaši, koje su svoje višedesetljeno iskustvo pretočili u opipljivu korist za sve danas.

"Vjerujemo da zagađenje i prometni kaos diljem svijeta ne prijete samo našem zdravlju već prijete i ljudskoj slobodi kretanja. Godine 2050. bit će 4 milijarde automobila na ulicama, pa čak i ako budu ekološki, stvarat će prometni kaos. Mi vjerujemo da je budućnost kretanja i mobilnosti u vodi", poručili su tvorci hidroptera Alain Thebault i Anders Bringdal. Seabubles, vodeni taksi - 6 Seabubles, vodeni taksi - 6 (Foto: Seabubles)

Njihova vizija je u svakom kutku svijeta (gdje ima mora ili rijeka) vodeni prijevoz koji odgovara brzini prijevoza automobilom, ali za cijenu ne skuplju od običnog taksija, bez negativnog učinka na okoliš ili gradsku infrastrukturu.

Ovaj hidropter, naziva The Bubble Taxi, je brzo i vrlo učinkovito prijevozno sredstvo u koje može stati do 5 putnika, uključujući pilota, s maksimalnom brzinom od 25 kilometara na sat, koje ne stvara valove, buku ili ispušta bilo što u vodu i atmosferu.

Može se koristiti u različitim okolišima, rijecima, jezerima, na otvorenom moru. Može voziti do 13 čvorova, a između 7 i 13 čvorova lagano se odiže s vode i "leti" nekih 40 centimetara iznad površine. Seabubles, vodeni taksi - 5 Seabubles, vodeni taksi - 5 (Foto: Seabubles)

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju