Nakon zagrebačkog izdanja održanog u prosincu prošle godine, poznato "lutajuće" gastro-događanje Gypsy Table vraća se u petak, 9. lipnja u Dubrovnik. Ovoga puta Gypsy Table dovodi sa sobom i chefove iz Miamija i Barcelone koji će vas, zajedno s hrvatskim timom kuhara, povesti put Kariba.Lokacija održavanja je uvijek tajna, ali nikad obična. Uz izbor lokacije, jednaka pažnja se pridaje i izradi jelovnika na kojem se isto jelo nikada ne pojavljuje dvaput. Također, svaki Gypsy Table predstavlja se pod okriljem nove teme i uz nove gostujuće chefove.

Uz Richarda Gruicu, osnivača i voditelja te jednog od glavnih kuhara Gypsy Tablea, koji je rođen na Jamajci i čija je specijalnost upravo karipska/fusion kuhinja, svoju viziju karipskih okusa na gypsy stol će ovoga puta staviti i Cindy Hutson iz Miamija, jedna od najboljih svjetskih chefova karipske kuhinje. Hutson je vlasnica nekolicine restorana (nerijetko proglašavanih najboljima) i autorica nagrađivanih koncepata u Americi.

Njima će se pridružiti i Joel Serra, osnivač projekta Papa Serra Culinary Adventures u sklopu kojih godinama kreira gastro-iskustva po Barceloni, ali i diljem svijeta; otvara klubove za večeranje, surađuje na pop-up dining turama i vodi gurmanske avanture. Uz njih, kuhat će već dobro poznati dvojac Damir Šarić i Lucija Tomašić. Posjetitelje očekuje i gostujući chef iznenađenja.

Pri osmišljavanju jelovnika za dubrovačko izdanje na temu Okus Kariba, Gypsy Table će se voditi idejom novih i drugačijih okusa koji povezuju Hrvatsku i to daleko otočje, stoga će ovo biti jedinstvena prilika za kušanje karipske kuhinje u spoju s hrvatskim proizvodima. Goste očekuje večera s više sljedova, upotpunjena zanatskim pivom nove Dubrovačke pivovare, koktelima, glazbom i, naravno, jedinstvenim ambijentom. Nakon večere druženje će se nastaviti na jednoj isto tako tajnoj i prekrasnoj dubrovačkoj lokaciji.Gypsy Table je humanitarnog karaktera i dio prihoda svaki put donira u lokalne dobrotvorne ustanove. Ovoga puta svojom donacijom će pomoći ginekološko-porođajnom odjelu Opće bolnice Dubrovnik.

Za sudjelovanje trebate rezervirati svoje mjesto i nabaciti tropsku odjeću. Ulaznice možete kupiti na službenoj stranici po cijeni od 75 eura po osobi (ili 140 eura za dvije osobe). Broj ulaznica je ograničen, a ekipa Gypsy Tablea preporučuje da na vrijeme rezervirate svoje mjesto, budući da su sva dosadašnja izdanja bila unaprijed rasprodana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju