Berlin, Njemačka
Od punka i jake DJ scene, pa sve do klasičnih glazbenika, Berlin je prava pravcata glazbena metropola. Četvrt Kreuzberg povijesni je dom berlinske punk scene, a u njemu se nalaze i kultne lokacije poput SO36 glazbenog kluba, koji su nekad sa zadovoljstvom posjećivali Iggy Pop i David Bowie.

Chicago, SAD
Blues, jazz, rock, hip hop, najveći grad države Illinois ima definitivno bogatu glazbenu povijest. Posjetite 'Metro klub' i uživajte u zvukovima Smashing Pumpkinsa i Wilca, ili otiđite na Chicago jazz festival i Lollapalooze.

Kopenhagen, Danska
Ovdje u glazbenim događajima možete uživati gotovo svaku večer. Klub Vega je top odredište za velike rock i pop izvođače, a poznati Jazzhug Montmarte domaćin je mnogim jazz programima. Što se festivala tiče, svi željni partijanja trebali bi barem jednom u životu posjetiti Distortion. Danska je ujedno jedna i od najsigurnijih zemalja za putovanja.

Liverpool, Engleska
U slučaju da ste fan Beatlesa, Liverpool je grad u kojem se svakako morate zaustaviti. Uplatite 'Fab Four Taxi Tour' koji će vas provozati diljem grada i pokazati gdje su sve Beatlesi ostavili trag, uključujući i domove u kojima su živjeli. Naravno, postoji i festival posvećen njima – Beatleweek.



Los Angeles, SAD
Grad koji je dao Doorse, Tupaca, Gunse i ostale glazbene veličine je must see za sve poklonike glazbe. Whisky a Go Go, Troubadour i Viking Room neka su od mjesta gdje prvo valja otići, a tu je naravno i Grammy muzej.

London, Engleska
Glavni grad Engleske oduvijek je magnet za mnoge producente i najslavnije svjetske glazbenike. Istražite kultna mjesta u Londonu poput 100 Club, mjesta gdje su svirali Mick Jagger, Clash i Sex Pistolsi, ili kao i u LA – u, uzmite Rock'n Roll Walk Tour.

Memphis, SAD

Grad koji je poznat kao 'Dom bluesa', ali i 'Mjesto gdje je rock rođen'. Rodno je mjesto kralja Elvisa Presleya u kojem se nalazi njegovo imanje Graceland, ali ovdje je i Muzej američkog soula.

New York, SAD
Velika Jabuka dom je grupa poput Beastie Boysa, Velvet Undergrounda, Wu Tang Clana i Ramonesa. Ovdje žive svi mogući stilovi glazbe, a na vama je odluka koje ćete istražiti. Ljetni koncerti u Centarl parku poseban su doživljaj, a od klubova svakako posjetite Apollo Theater i Verboten and Output.

Pariz, Francuska
Kasnih devedesetih godina prošlog stoljeća, DJ dvojac Daft Punk ucrtao je francusku prijestolnicu na mape elektronske glazbe. Od tada se elektronika neprestano razvija, a kako to zvuči najbolje je saznati u klubovima Rex, La Locomotive, Social Club

Rio de Janeiro, Brazil

Zadnjih par godina, u Riju je došlo do pravog booma koncerata i razvoja 'underground' glazbene scenem pa on nije samo prijestolnica južnoameričkog karnevala. Uz standardne ritmove bossa nove, grad je postao i meka elektronske glazbe. Naravno, ovdje se održava i jedan od najvećih koncerata na svijetu, Rock in Rio.

Seattle, SAD
Grad iz kojeg su krenuli Nirvana i njen  legendarni vođa Kurt Cobain i dan danas je obilježen zvukovima grunge glazbe. Svakako razgledajte Experience Music Project Musem koji ima stalnu izložbu posvećenu Nirvani, ili se prošećite gradom i odite na mjesta gdje je najpoznatiji 'proizvod' iz Seattlea rasturao.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju