Svatko tko je barem jednom probao napraviti mousse brzo je shvatio kako se ne radi o jednostavnom zadatku. Obične kreme, juhe od čokolade i slično samo su neki od mogućih scenarija neuspjele realizacije sasvim odlične ideje o prozračnom moussu od čokolade. No, uz ovaj jednostavan trik nećete se sramiti vašeg pjenastog deserta, već ćete poslužiti mousse dostojan pravog majstora slastičara.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Treba vam samo štapni mikser i pet minuta vašeg vremena u koje je uključena i priprema namirnica. Inače sama izrada moussa traje 60 sekundi, isto onoliko koliko će vam trebati da ovaj desert nestane iz vaše čaše ili tanjura. 

Mousse od čokolade

Sastojci:

200g čokolade za kuhanje
60ml vruće vode
120ml slatkog vrhnja
1 jaje
1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

1. U plastičnu čašu stavite usitnjenu čokoladu i prelijte je vrućom vodom te miksajte štapnim mikserom oko 30 sekundi.

2. Dodajte joj slatko vrhnje, jedno jaje i žličicu ekstrakta vanilije te miksajte još 20-tak sekundi.

3. Pokupite lopaticom sve sastojke s rubova i miksajte još malo dok smjesa ne postane vrlo glatka.

4. Izlijte mousse u čaše i ohladite barem dva sata prije posluživanja. Ukrasite po želji; listićima mente, mariniranim jagodama ili šlagom. U slast!