Šest od deset ljudi bira destinaciju prema ponudi hrane, a više od polovica na putovanjima obilazi tržnice i lokalne restorane, pokazuje istraživanje koje je proveo Booking. com na 50 tisuća "putoholičara“. Apetiti se mijenjaju pa sve više mladih putuje kako bi otkrili skrivena mjesta u kojima se kuha domaće, nije ih strah eksperimentirati s neobičnim okusima – a sve češće se odlučuju i za gurmanske ture. Booking.com navodi kako je jugoistok Azije meka za one koje osjetilo okusa kreira bucket listu geografskih dužina i širina. Kao najpopularnija jela navode se dim sum, rezanci i pho tradicionalna juha.

> Čista sreća! 5 mjesta u Sarajevu za savršeni burek


11 najpopularnijih destinacija za kušanje lokalne hrane

1. Ipoh, Malezija
2. Kaohsiung, Tajvan
3. Nagoya, Japan
4. Johor Bahru, Malezija
5. João Pessoa, Brazil
6. Ho Chi Minh City, Vijetnam
7. Sarajevo, Bosna i Hercegovina
8. Colmar, Francuska
9. Lima, Peru
10. Catania, Italija
11. Beograd, Srbija

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju