Otočna autonomna pokrajina Italije Sicilija nalazi se na najvećem istoimenom otoku u Sredozemnom moru. U njoj živi više stanovnika nego u cijeloj Lijepoj Našoj, a zbog svojih je raznoraznih atraktivnih mjesta jedno od poželjnijih turističkih ljetnih destinacija. Prekrasne plaže, čisto more i, složit će se svi koji su bili, odlična hrana. Ako se pitate koje vam se opcije smještaja nude na Siciliji, evo odgovora.

Slijećemo: Palermo

Ako vas možda asocira na talijansku mafiju, na to će vas podsjetiti i aerodrom Falcone-Borsellino u Palermu gdje ćete najvjerojatnije sletjeti. Naime, ime je dobio u čast dvoje sudaca koji su se usudili sukobiti s talijanskom mafijom i radi toga poginuli. Osim aerodroma u Palermu, tu je i nekoliko ostalih aerodroma od kojih je popularna Catania. Uz prometniji Palermo i Cataniu, tu su manje prometni Trapani i Comiso. Osim avionom, do Sicilije možete i trajektom iz npr. Napulja.

Odredište: Taormina

Ako se pitate gdje odsjesti, predlažemo vam Taorminu u Provinciji Messini. Smjestila se na liticama iznad mora u zagrljaju planine Tauro i prepuna je zanimljivih sadržaja, ali se nalazi i na odličnoj poziciji za istraživanje ostalih otočkih lokacija poput Catanie, Siracuse, Etne i grada Messine. Uvjerite se sami zašto je ona nekad bila prestižna ljetna rezidencija careva, aristokrata, banakara i ostalih slavnih imena poput Dumasa, Pirandella, Klimta, Wildea i mnogih drugih.

U području Taormine, postoji velik izbor smještaja od hostela, privatnih apartmana, vila do hotela. Najjeftiniji se hosteli kreću od 25 eura (npr. Homstel gdje noćenje za jednu osobu plaćate 170 kn) nadalje, u dijeljenim sobama po noći za dvoje, a možete izabrati i neki od mnogobrojnih luksuznih hotela.

Povoljniji smještaj u kojem ćete imati privatnost je kuća s apartmanima, a vlastiti apartman s uključenim doručkom za dvoje plaćate oko 500 kn. Jedan od top odabira u Taromini je i Villa Magnolia B&B u kojoj smještaj možete pronaći za manje od 400 kn za dvoje s doručkom. Za otprilike 400 kn možete noćiti i u prekrasnim apartmanima La Terme Romane Apartments.

> Krug po Siciliji: Avantura po otoku koji ima više stanovnika nego Hrvatska

Od jeftinijih hotela tu je Jonic Hotel Mazzaro gdje možete noćiti za 500 kn uz doručak, a ako ste dobili na lotu, možda se želite počastiti Hotelom Cilla Ducale s 4 zvjezdice.

Gdje god se odlučite smjestiti, ne zaboravite se prepustiti čarima prelijepe sicilijanske prirode, bogate kulture i božanstvene hrane. Još je i Goethe zaključio da „Posjetiti Italiju, a ne vidjeti Siciliju je kao da uopće niste vidjeli Italiju jer Sicilija je ključ svega“.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju