Vinarija Château Le Puy u vlasništvu je obitelji Amoreau više od 400 godina, a vinograde obrađuju isključivo organskom, biodinamičkom metodom za koju vole reći kako je to samo „moderan izraz za pristup vinima kakav su imali i njihovi predci“, a to je bez ikakvih umjetnih kemikalija.


Svoj strog pristup primjenjuju i kod procesa fermentacije i sazrijevanja te njihova vina tvore samo pomno birana, najbolja zrna grožđa i to bez dodataka šećera ili kvasaca.

Kako je chefu Bistroa Apetit Goranu Kočišu upravo francuska kuhinja jedna od omiljenih inspiracija, gosti su za početak imali priliku uživati u hrskavim gamberima i Champagne Fleury Blanc de Noir te jakobovim kapicama dimljenima na sjenu i poriluku iz ugljena uz Duc des Nauves 2011.


Uslijedili su cappellacci s telećim obrazom, krema od kozjeg sira i topljena chilly rajčica koje je pratio Château Le Puy 2009. Foie gras, topli mousse i čips od mrkve uz začinjene jagode i Château Le Puy 2008 bili su uvod u vrhunac večeri - varijaciju janjetine i mladog krumpira, tekući foie gras, slatki luk Château Le Puy 2007. Kao slatki užitak za kraj poslužen je svježi sir s kandiranom narančom, zlatom i foie grasom.


Treba li vam bolja uvertira za francusku večeru? Predbilježite se, i potražite svoj specijalitet na facebooku Bistroa Apetit, i to - što prije!




 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju