Ljubitelji domaćeg voća i povrća odnedavna u Zagrebu imaju novo mjesto za šoping. Riječ je šarmantnoj trgovini Foodstock koja se prostire na oko četrdesetak kvadrata u Savskoj 50.

"Foodstock je nastao kao produkt osobnog nezadovoljstva uslijed manjka svakodnevne dostupnosti ponude zdrave hrane i kao revolt na preopterećenost 'hranom' upakiranom u celofan, i to samo za X,99 kn," započinje priču suvlasnica trgovine Marijana Dragović.

Čak 98 posto njihove ponude odnosi se na izvornu domaću hranu iz hrvatskih OPG-ova. U trgovini se trenutno može naći mlada blitva i špinat, hrskave mrkve, luk i češnjak ili pak prve jagode (OPG-a Krstičević) uzgojene u dolini Neretve.

"Hrvatskog porijekla nisu tek banane, mango i avokado, koje su uvrštene u ponudu zbog iznimne potražnje kupaca, a koje ćemo uskoro izdvojiti u poseban tropski kutak," dodaje g. Dragović te ističe kako im je vrlo važno da je poznato porijeklo svih namirnica i da ljudi znaju što kupuju. Asortiman lokalnog kraja Asortiman lokalnog kraja (Foto: Foodstock)
Na policama Foodstocka mogu naći i brašno, jaja, kruh, čajevi, vino i pivo kao i prehrambene prerađeveine poput mliječnih i suhomesantih proizvoda, džemova i namaza.

"Naša standardna ponuda bazirana je isključivo na zdravoj, cjelovitoj, svježoj hrani sa hrvatskih OPG-ova, prerađevinama malih domaćih proizvođača te ostalim probranim i kvalitetnim namirnicama", kaže vlasnica.

Iz ponude bi posebno izdvojila organske voćne sokove iz doline Neretve kao što su Happy citrus i Gutt, ali i pikantne Smokvenjake OPG-a Ostojić iz zaleđa Ploča, koji se rade s dodatkom badema, limuna, naranče, cimeta i peperoncina.

Trgovina je otvorena radnim danom od 7 do 20 sati, subotom od 7 do 13 sati, dok je nedjeljom zatvorena. Ako ne stignete potegnuti do Savske ulice, hranu možete i naručiti, o čemu više možete saznati na njihovoj stranici na Facebooku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju