Sastojci:
400 g glatkog brašna
100 g oštrog brašna
1 i 1/2 žličica soli
3 žlice maslinovog ulja
1 vrećica suhog kvasca
150 ml mlake vode

rajčice
bosiljak
krupna sol

Priprema:
1. U posudu prosijati brašna, dodati kvasac razmućen u mlakoj vodi, sol i ulje. Zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže pokriveno folijom.

2. Pripremljeni pleh za pečenje lagano namazati uljem i posuti palentom.

3. Tijesto razvući prstima pa prebaciti u pleh.

4. Rajčice odrežite na polovice ili četvrtine ovisno o veličini, svaki komad umotajte u list bosiljka pa utisnite u foccaciu. Ostavite još 30 minuta da se diže.

5. Pospite krupnom soli i pecite na oko 180 do 200 stupnjeva Celzija oko dvadesetak minuta. Dobar tek!

Još finih slanih i slatkih recepata pronađite na blogu Ave Dulcis.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju