1. Preuzimanje prtljage u Yasawi

Iako se ovo na prvu ne čini kao zanimljiva stvar, preuzimanje prtljage na Yasawi je prava turistička atrakcija. Aerodroma nema nigdje na vidiku, a vama će prtljagu bacati iz hidroaviona na pješčanu obalu. Totalno zakon!

2. Avantura i divljina u luksuznom izdanju

Ako vam usred vašeg avanturističkog putovanja zatreba dašak glamura i luksuza - nemojte se brinuti. Samo se zaputite u Dolphin Island Boutique Hotel i okusite dašak zapada usred egzotike. Tamo će vas dočekati moderno uređene i elegantne sobe, dječje igralište i još puno toga.

3. Uhvatite račića van ljuske

Ne, ovo nije igra nimalo slična blockbusteru Igre gladi, već zanimljiva aktivnost za koju će vam trebati samo malo mašte i fotoaparat! Plaže na Fidžiju vrve račićima koji se skrivaju duboko u svojim kućicama. Na vama je da svojim fotoaparatom uhvatite račića kad prviri na sunce! Probajte, nije tako lako kako se čini.


4. Isprobajte Manu
Mana je neka vrsta škorpiona/raka, a živi u okolici Fidžija. Popularno je jelo, a s obzirom na to da vrećicu punu ove delicije možete kupiti za svega 12 dolara - i nije baš skupo. Najbolji način pripreme je kuhanje, no vjerujemo kako ćete taj dio ostaviti profesionalcima.

5. Indijska i azijska hrana koju morate okusiti

Sjednite u jedan od restorana u Port Denarau i isprobajte najbolje Indijske specijalitete, a tu su i restorani iz Malezije, Kine i Tajlanda.

6. Skočite s litice
Kad kažemo skočite s litice - to i mislimo! Ove litice se nalaze na otoku Kadavu, 100 kilometara udaljene od glavnog otoka Fidžija. Kad dođete tamo pronađite lokalnog vodiča koji će vas drage volje povesti do litica. Pazite se - znamo da ćete to učiniti...

7. Napravite sami svoj suvenir!
Posjetite Handcraft centar i naučite kako izraditi predivne stvari (od odjeće pa do suvenira) od prirodnih materijala kao što su palmino lišće, drvo i druge stvari s otoka. Ovo je aktivnost za cijelu obitelj, a vjerujemo kako će svaki član iste lako otkriti umjetnika u sebi!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju