1. Pečeni krumpir s graškom i feta sirom
Možete ga i narezati na ploške i ispeći, a možete ga poslužiti i u korici. Pečeni krumpir jednostavno je, a ukusno jelo koje bez previše razmišljanja možete dodatno obogatiti okusom razmrvljenog President Salakis sira koji posipate nakon što krumpir izvadite iz pećnice.
2. Pizza s tunjevinom i feta sirom
Odgovor na pitanje koji sir najbolje ide na pizzu je vrlo jednostavan - apsolutno svi! Sirevi su nezaobilazan sastojak dobre pizze, no svakako nema potrebe da previše eksperimentirate. Napravite pizzu onako kako ju inače radite, a slane mediteranske kockice President Salakis sira dodajte nakon pečenja.
3. Feta kao punjenje za pečene tikvice
I pečene tikvice su povrće koje podnose brojne gastro kombinacije. Bile one jednostavne ili potpuno neobične dodajte im feta sir s kojim sigurno nećete pogriješiti. Ovaj meki bijeli sir neodoljive kremaste teksture i blago slanog okusa poslužit će kao vezivo za sve ukusne namirnice kojima ste odlučili napuniti pečene tikvice.
4. Feta i grožđe ili masline
Feta i bobice grožđa mogu biti dvije namirnice kojima ćete započeti svoj dan. Okusi im se savršeno slažu, a kako biste prije svih dnevnih obaveza ipak napunili želudac pojedite ih uz tanku šnitu kruha. O spoju okusa maslina i mediteranskih sireva ne moramo puno govoriti – to je nezaboravna kombinacija koju ne propušta nitko tko je barem jednom probao.
5. Gljive punjene jajima i fetom
Za pripremu ovog jela potrebno je gljivama odrezati stabiljke i kapice napuniti razmućenim jajima i usitnjenim President Salakis sirom. Dovoljno je 10 minuta peći u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 220 stupnjeva. Možete ih poslužiti kao prilog glavnom jelu, ali ovi fini zalogaji dovoljno su zasitini ako ih poslužite samostalno.
Prilog je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s "Dukat mliječna industrija d.d." i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.