Ova jedinstvena gastronomsko-kulturna manifestacija organizirana u sklopu francuskog festivala Rendez-vous. Tom prigodom, Hrvatsku će po prvi put posjetiti tri svjetski poznata kuhara okrunjena Michelinovim zvjezdicama, što će doprinjeti promociji Hrvatske i Šibenika na svjetskoj kulturno-gastronomskoj sceni.

U sklopu službene najave festivala, gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić ugostio je gđu. Michèle Boccoz, veleposlanicu Republike Francuske u Hrvatskoj, Alemku Lisinski, izbornicu festivala Francuske u Hrvatskoj „Rendez-vous“ te Ingrid Badurinu Danielsson, ravnateljicu festivala „Okusi Mediteran!“.


Po prvi put u našoj zemlji gostovat će San Degeimbre, Lionel Levy i Guillaume Sourrieu, tri svjetska gastronomska majstora okrunjena Michelinovim zvjezdicama, koji će svoje kulinarske vještine demonstrirati pod zvjezdanim nebom na čarobnoj ljetnoj pozornici Sv. Mihovila. Ostatak programa festivala pročitajte ovdje.

Zajedno s Italijom, Španjolskom, Portugalom, Grčkom, Marokom i Ciprom, Hrvatska je uvrštena na UNESCO-ov popis zemalja čija je Mediteranska prehrana priznata kao nematerijalna kulturna baština čovječanstva.

Događanje je organizirano u okviru manifestacije Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj, i krajnje je vrijeme da rezervirate svoja mjesta za stolom!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju