Sve ovo se odnosi na gastronomsku ponudu u kojoj nema mjesta delicijama koje izazivaju polemike, jer ih netko obožava, a nekome se od njih diže želudac. Uostalom, ni kavijar, niti prepeličja jaja - ne prijaju baš svakome, zar ne? Sinonim za jedno od takvih jela, koja nikog ne ostavljaju ravnodušnim, su recimo tripice, ali to mogu biti i druge različite iznutrice, pa mozak, jezik, kokošje nogice, hladetina, bikovi testisi, pohane morske vlasulje, i podosta toga još.


Prije pet godina organizatorima Bljak Festa palo je na pamet da u otkačeno karnevalsko doba, kada je preporučljivo stvarati kontroverze i prijepore i kada je sve malo u pomaku, ustanove i gastro manifestaciju na kojoj će se prezentirati karakteristični specijaliteti pučke kuhinje ovog podneblja.

Tako se i u subotu 31. siječnja u okviru programa karnevalskih događanja u općini Omišalj na placi, peti puta po redu, održao Bljak fest. Tradicionalni gosti Festivala i karnevalskih grupa kao domaćina su bile karnevalske grupe iz okruženja, te naravno svi koji su došli posjetiti manifestaciju individualno, a ove godine su ljudi došli iz svih krajeva Hrvatske kao i iz Austrije, jer je jedan prošlogodišnji slučajni, ali oduševljeni gost Bljak festa - pronio dobar glas o manifestaciji.


Uz nevjerojatne specijalitete kao što su pileće nogice, tripice s grahom, raštika, pašteta od svinjskog mozga i svinjske nogice, sva hrana koja je ostala predana je prihvatilištu za beskućnike u Rijeci, tako da je ove godine Bljak bio i humanitarnog karaktera. Vidimo se na sljedećem, hvala Omišlju na jedinstvenoj ideji!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju