Ceviche je omiljeno riblje predjelo ili lagani ručak koji se tradicionalno priprema u Latinskoj Americi i na Karibima, ali obožavaju ga i chefovi diljem svijeta. Najčešće se koriste sirova riba i plodovi mora koji se "kuhaju" u marinadi od citrusnih sokova – limete, limuna i naranče. Niste li ljubitelj sirove ribe, možete ju skuhati u vodi ili na pari te s dodatkom piva, vina ili kokosova mlijeka. Uobičajeno se dodaje obilje ljutih papričica koje pomažu protiv vrućine, ali količine prilagodite vlastitom ukusu. 

Ceviche od kozica na ekvadorski način

Sastojci:
500 g kuhanih kozica
luk
2 rajčice
paprika
5 limeta
1 naranča
1/2 šalice soka od rajčice
korijandar
ljuta papričica

Priprema:
1. Namačite kolutove luka deset minuta u slanoj vodi pa ocijedite i isperite.

2. Usitnite i očistite sve sastojke pa ih pomiješajte u velikoj zdjeli. Poklopite i stavite u hladnjak na jedan do dva sata.

3. Prema želji poslužite ukrašeno čipsom od banane i kriškama limete.

Savjet: Kozice će imati odličan okus ako ih skuhate u kokosovu mlijeku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju