Hvar u sezoni noćna je mora za sve one koji se ne žele buditi u šest ujutro da bi pronašli komadić plaže na kojem će ostaviti ručnik ili provoditi dane probijajući se kroz gužvu turista, no zahvaljujući grupici entuzijasta ljeto na najmirisnijem otoku moguće je provesti u netaknutoj prirodi.

Escape community osigurao je šestodnevni bijeg u skrivenu uvalu na Hvaru za točno 200 ljudi, a svi oni koji žele pobjeći od civilizacije mogu se prijaviti na njihovoj stranici za jedan od dva termina u srpnju (5.7 - za koji vam poklanjamo 2 upada na našoj Facebook stranici) ili kolovozu (16.8). Tada će saznati i točne "koordinate" za savršeni odmor, odnosno kampiranje s razrađenim programom koji povezuje ljude s prirodom i stvara nova prijateljstva (a možda i ljubavi).

Aktivni odmor, opuštanje, druženje, glazba i uživanje u hrani pripremljenoj od svježih lokalnih namirnica ono je što vas očekuje u uvali. Escape ima i glazbeni program koji se sastoji od DJ-inga, ali slušat će se i harmonika, kao i didžeridu. Ludo partijanje u stilu Zrća nije na rasporedu jer je u prvom planu aktivni odmor pa nitko ne želi provesti drugi dan hodajući kao zombi i sudarajući se s drvećem, ali glazbena podloga provlači se tijekom cijelog dana.

Ambijentalni zvuci pozdravljat će izlazak sunca, a pratit će i raznovrsne radionice tijekom dana na kojima možete zaposliti ruke. Ideja organizatora je oslobađanje kreativnosti i povratak sebi uz igru, a brojne aktivnosti organiziraju se i za najmlađe.

> 20+ festivala u Hrvatskoj koje morate posjetiti ovo ljeto!

"Šator, baterijska svjetiljka, dobra volja i vreće za spavanje su sve što vam treba, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo", poziva Petra Uzelac, jedna od organizatorica community festivala, dodajući kako čitatelje očekuje last minute upad za prvi termin po promotivnoj cijeni.



Svi oni koji vole jogu ili je žele naučiti mogu ponijeti prostirku, a oprema za ronjenje ili penjanje na stijeni je osigurana. Tko poželi, može unajmiti bicikl, boćati, meditirati, opustiti se na masaži, pogledati film u ljetnom kinu, naučiti kajakariti ili jedriti na dasci. Organizirat će se i izlet na napušteni otok, a poželite li napraviti pauzu od brojnih aktivnosti uvijek možete leći pod bor i uživati ili pijuckati koktele gledajući u pučinu.

> 10 najljepših skrivenih plaža u Hrvatskoj



Escape community namijenjen je ljubiteljima aktivnog odmora, ali i svima onima koji žele "pokrpati" rupe od svakodnevnog stresa ili se usredotočiti na duhovni život. Zanima li vas alternativna medicina ili želite naučiti nešto novo o drevnim ritualima, Hvar je pravo mjesto za vas. U programu Community festivala je i healing koji se sastoji od vježbi koje vraćaju izgubljenu ravnotežu tijela i uma ili je "bildaju" uz meditacije i life coaching.

Baš kao i prošle godine očekuje se raznovrsna ekipa - od mladih roditelja s djecom do alternativaca, umjetnika u mirovini, studenata i direktora, a svima je zajednička ljubav prema prirodi i druženju.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju