Nakon što je osvojio ljubitelje tankih i prozračnih palačinki, Mika Alix seli se iz Masarykove ulice u Teslinu, a svoja će vrata u većem prostoru otvoriti za tjedan dana. Volite li slatke ili slane palačnike za doručak, kod Mike ćete ih moći jesti već od pola devet ujutro. Što jesti u francuskoj palačinkarnici, pročitajte ovdje.

Na engleski doručak

Palačinke, ali nešto drukčije nego kod Mike jedu se i u Teslinoj 12. Choco café radi od 7 ujutro. Osim palačinki na sve načine, Choco Cafe nudi i tipičan engleski doručak koji se sastoji od jaja, slanine, hrenovke, rajčica, graha i rikole. Možete se odlučiti i za nešto laganiji omlet s račićima i malomasnim sirom, kao i omlet s tunom ili povrćem. Za one koji dan vole započeti slatko, osim palačinki u ponudi su vafli s Nutellom i šlagom ili šumskim voćem i Linoladom, kolači i torte.

 

A post shared by Choco Cafe (@chococafezg) on

Sendviči s rupom

Hrskavo pecivo mekog srca slasnu koricu duguje kratkom kuhanju u vrućoj vodi; zbog toga je toliko i omiljeno u rodnoj Poljskoj, a osobito ga vole i u New Yorku. Mogu se pojesti u nedavno otvorenom Bagel & Lobster Barru u Jurišićevoj 2a. Namirnice poput pečenih jaja, špeka, mariniranog lososa, roastbeefa, zapečenog povrća i chutneya poslužile su kao inspiracija za nadjeve, a kako piše na Facebooku, rade od pola 9.

Korica Korica (Foto: Facebook: @koricazagreb)

Cruffin i kroasan s bademima

Zanima li vas kako izgleda hibrid kroasana i muffina, navratite u zagrebačku Koricu, gdje se možete uvjeriti iz prve, druge, treće, pa i četvrte ruke. Sve ovisi koliko ih možete pojesti. Tijesto koje miriše na maslac puni se najrazličitijim nadjevima i peče u malim kalupima. U ponudi su matcha, čokolada i vanilija, a pripremaju se bez upotrebe gotovih smjesa, aroma ili umjetnih krema, što je i u skladu s filozofijom pekarnice u Preradovićevoj ulici u kojoj se doručkuje i zbog mirisnih kroasana s bademima te drugih divota. Rade od pola 8.

Korica Korica (Foto: Facebook: @koricazagreb)

Pržena poširana jaja na zagrebački način

U Tkalčićevoj ulici doručak se jede cijeli dan. Ogladnite li u jutarnjoj šetnji zagrebačkim centrom, prošećite do Otto&Franka. U simpatični bistro dolazi se omastiti brk prženim poširanim jajima sa sirom i vrhnjem, hrenom i rotkvicama te zapečenom šunkom, što čini zagrebački doručak na moderni način. Nešto je zdravija zobena kaša s jabukom, cimetom i bademima, a omiljen je i francuski tost s nugatom i bananama. Otvoreni su od 8 sati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju