Zanima li vas kako izgleda hibrid kroasana i muffina navratite u zagrebačku Koricu gdje se možete uvjeriti iz prve, druge, treće pa i četvrte ruke. Sve ovisi koliko ih možete pojesti. Tijesto koje miriše na maslac puni se najrazličitijim nadjevima i peče u malim kalupima. U ponudi su matcha, čokolada i vanilija, a pripremaju se bez upotrebe gotovih smjesa, aroma ili umjetnih krema, što je i u skladu s filozofijom pekarnice u Preradovićevoj ulici. 

"Smatramo da je pravi kruh onaj koji nije pokvaren aditivima i nepotrebnim mehaničkim tretiranjem. Za nas se dobar kruh sastoji samo od brašna, vode, kvasca, soli … i vremena. Radimo pravi kruh koristeći tradicionalne sastojke, metode i vještine - i ništa više. Trudimo se razumjeti i prihvatiti. Tretiramo svoje kupce, suradnike i zaposlenike onako kako želimo biti tretirani – kao jedinstvene i vrijedne individualce koji zaslužuju najbolje", kažu u Korici. 

Korica Korica (Foto: Facebook: @koricazagreb)

Cruffini su osvojii svijet prije koju godinu, a Instagram se samo puni fotografijama najrazličitijih inačica. Među popularnijim cruffinima je onaj iz Lune Croissanterie u Melbourneu, a neki tvrde da je ondje i nastao taj slasni "izum". Pekarica Kate Reid pokrenula je trend cruffina, kao i stajanja u redu ispred pekarnice za omiljeni doručak.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju