Sastojci:

POLPETE
200 g kvinoje
150 g brokule
50 g pancete Podravka
Sol
Crni papar Podravka
50 g svježeg sira
2 jaja
100-150 g glatkog brašna Podravka

SALATA
1 jabuka
2 kuhane cijele cikle
50 g rikule
50 g mladi špinat
30 ml maslinovog ulja

PECIVA
4 mala peciva
4 jaja
Sol
Crni papar Podravka

NAMAZ
400 g slanutka Podravka
1 limeta
50 ml maslinovog ulja
Sol
Crni papar Podravka

ZA SERVIRANJE
1 koraba
Mladi špinat
Zelena salata
Chili papričice
Rikula

MIMOZA
100 ml pjenušavog vina
50 ml soka od naranče

Priprema:

U malim pecivima izdubite rupu u koju će te staviti jaje. U kipućoj vodi blanširajte brokulu, izvadite sa strane i usitnite. Prethodno skuhanu i ocijeđenu kvinoju začinite sa solju i paprom, pa pomiješajte s brokulom. U smjesu dodajte još pancetu, mladi sir, jaja, mrvice od sredine kruha i malo brašna.

Sve skupa izmiješajte i napravite polpete koje će te ispeći na dobro zagrijanoj tavi. Dok se polpete peku, razbijte jaja i stavite ih u izdubljena peciva, posolite, popaprite i stavite peći u pećnicu. Slanutak stavite u blender, dodajte sol, papar, maslinovo ulje i sok limete, sve skupa usitnite i imate gotov namaz.

Ciklu i jabuku narežite na tanko, začinite s malo maslinovog ulja, dodajte rikole, mladog špinata i servirajte kao prilog. E, ovo će stvarno biti slasno!



Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju