U deset dana trajanja Festivala organizatori su za brojne posjetitelje pripremili oko 200 programa, od koncerata, kazališnih predstava, radionica, umjetničkih izložbi do brojnih uličnih performansa te izlagačkih prostora gdje se po prvi puta predstavilo i desetak izlagača iz susjedne Mađarske.

Najveću pažnju publike i ove su godine privukli brojni koncerti. Najposjećeniji koncert bio je u petak kada je nastupio Gibonni, koji se nakon sedam godina vratio na Špancirfest, a ništa manje publike nisu privukli ni svjetska glazbena atrakcija Skunk Anansie te Massimo na samom otvaranju.

Organizatori Špancirfesta, Turistički ured grada Varaždina, poseban iskorak ove su godine napravili u dijelu programa koji se odnosi na najmlađe kao i u umjetničkom dijelu. Standardna ponuda za djecu, Vindiland u organizaciji Poslovnog sustava Vindija, nadopunjena je KreativaFestom pa su najmlađi u proteklih deset dana mogli sudjelovati u radu brojnih kreativnih radionica. Umjetnički dio, u čiju su organizaciju bile uključene gotovo sve varaždinske kulturne ustanove, dobio je pojačanje iz Istre. U sklopu Istarskog sajma umjetnina - Artexchange posjetiteljima Festivala predstavilo se dvadesetak najtalentiranijih mladih hrvatskih umjetnika.

Ovogodišnji Festival obilovao je i događajima na ulici, odnosno brojnim uličnim performansima, a po prvi puta su održani u sklopu projekta Circus as a way of life koji je financiran sredstvima Europske unije za razvoj kulturne djelatnosti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju