Međunarodni stručni žiri ovu je nagradu u kategoriji dizajna ambalaže dodijelio studiju iz Vižinade, pregledavši prethodno 7,096 prijavljenih radova iz 49 zemalja svijeta. U žiriranju je sudjelovalo 24 stručnjaka s područja dizajna iz zemalja Europe, ali i Južne Afrike, Južne Amerike, Singapura? Vino radi priroda Proizvođač vina je Dimitri Brečević i njegov Vinski podrum Buzet. Vino je buteljirano u ovoj godini, u limitiranoj ediciji od 200 boca, no pripreme za izradu etikete sežu u berbu 2012. godinu, kada je prikupljeno 200 primjeraka Glasa Istre, objavljenih na dan berbe, 21. rujna 2012.

Ovo vino iz vinograda Istre, punih 80 godina obrađivan prirodnim metodama, u potpunosti odražava filozofiju proizvođača Dimitrija Brečevića i njegov stav da najbolje vino radi sama priroda. Njegova je filozofija da vino stvaraju vrijeme, prostor i iskrenost te mu nisu potrebni drugi dodaci. Listovi preuzeti iz Glasa Istre u ovom slučaju simboliziraju vrijeme (dan berbe), prostor (novine koje izlaze u regiji - Istra, mjestu proizvodnje vina) i iskrenost (novinski listovi lišeni su bilo kakvih intervencija i prenose informaciju o zbivanjima na dan berbe upravo onako kako su ona prezentirana u mediju, odnosno predstavljaju refleksiju jednog vremena na način kako je ona prezentirana javnosti). Grafički element - brazda Grafički element izgleda novinskog teksta, koji podsjeća na obrađeno polje, nadovezuje se na ime vina - Brazda.

Red Dot je jedno je od najvećih dizajnerskih priznanja u svijetu, s najduljom tradicijom, a ovo je ukupno šesto Red Dot priznanje Sondi, a prvo s područja dizajna ambalaže. Dosad ga je osvojila u 2012. i 2103. za dizajn najlakše skije na svijetu Delight Elan, dva puta za plakate festivala Booktiga - sajma rabljenih knjiga u Poreču; za plakat Festivala igranog filma u Puli te za publikaciju Pregled hrvatskog dizajna 11/12. Tako je nakon nagrada s područja tiskovina, publikacija i proizvoda, ove godine priča zaokružena i dizajnom za ambalažu, javlja Glas Istre, a mi od srca čestitamo!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju