Prekrasna vinska priča će se u Yellow Tree Storeu održati u četvrtak 07. svibnja 2015. u 18 sati. Promocija Cattunar Malvazije 4 zemlje biti će jedno od zanimljivijih vinskih događanja ovog proljeća u Zagrebu. Vina Cattunar u berbi 2013. proizvela su, naime, četiri različite malvazije, s četiri različita tla, i četiri različite etikete: Siva zemlja, Crna zemlja, Crvena zemlja i Bijela zemlja.

Sva četiri vina vidljivo se, katkad i dramatično razlikuju. Organoleptički gledajući, Crna zemlja uvjerljivo je najelegantnija i najsvježija, dok Siva zemlja posjeduje najsnažnije tijelo. Tehnička analiza vina potvrdila je organoleptičke dojmove: malvazija s Crne zemlje prikuplja najmanje, a sa Sive zemlje najviše šećera. Ukupne kiseline značajno se razlikuju na sva četiri položaja, kao što se razlikuju I Ph vrijednosti.

Obitelj Cattunar ponosna je što je, prva u Istri, terroir uspjela podijeliti na precizno definirane climate (mikro položaje unutar jednog vinograda), čija se vina u istoj berbi, sa istom sortom - značajno razlikuju.

Nadamo se da ćete uživati u predavanju, priči, i naravno – kušanju svih vina. Vidimo se u „Žutom stablu!“

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju