Mondial de la Bière
11-15 lipnja
Montreal, Kanada


Najveći kanadski pivski festival s 500 vrsta piva i preko 120 pivovara, u pet dana obiđe više od 100.000 posjetitelja. École de Biérologie MBière organizira radionice kuhanja piva – što festivalu daje dašak sofisticiranosti, a to je ujedno i mjesto gdje možete kušati razne mesne specijalitete poput srnetine, klokanovog ili bizonovog mesa!

Qingdao International
9. do 24. kolovoza
Qingdao, Kina


Najveće azijsko pivsko slavlje odvija se u gradu znanom kao "Kineski München", što ima smisla s obzirom da je nekada bio njemačka kolonija. Svake godine, deseci se poznatih svjetskih pivovara spuste na pješčane plaže Qingdaa na 16 dana azijskog Oktoberfesta s neizostavnim karaokama. Osim smoga, grad je zakon!

Festival piva Velike Britanije
12-16 kolovoz
London, UK


Usavršite malo svoj engleski i uputite se preko kanala na petodnevnu feštu piva. Ove se godine očekuje 350 britanskih pivovara i 50.000 žednih posjetitelja u dvije velike hale. Isto tako slave i "Hat Day", pa nikako ne zaboravite spakirati i svoj najbolji polucilindar.

Belgijski Pivski Vikend
5-7 rujna
Bruxelles, Belgija


Ovaj vam vikend omogućuje da osim Chimaya i Hoegaardena kušate piva iz 350 lokalnih pivovara. Sve se odvija u organizaciji Belgian Brewers Association, koja se odvažno pohvalila da se kod njih proizvodi najviše različitih vrsta piva u svijetu. Događaj započinje proslavom Svetog Arnoulda i blagoslovom piva u katedrali Sv. Michela i Sv. Gudula.

Oktoberfest
20. rujna – 5. listopada
München, Njemačka


Najpoznatiji (i najveći) pivski festival u svijetu, nastao je 1810. kao narodno slavlje povodom vjenčanja princa Ludwiga i princeze Therese von Saxe-Hildburghausen? U stvari, držeći se tradicije, samo šest pivovara smije prodavati svoje pivo (Augustiner-Bräu, Hacker-Pschorr-Bräu, Löwenbräu, Paulaner, Spatenbräu i Staatliches Hofbräu-München), a prema njemačkom zakonu ćistoće, piva moraju biti proizvedena na području grada Münchena.

Pilsner Fest
4.-5. listopad
Plzen, Češka Republika


Logičan izbor lokacije za pivsku feštu: Plzen – Pilsen - „rodno mjesto“ Pilsnera - dom Pilsner Urquell pivovare. Ova 200 godine stara proslava svake godine privlači tisuće posjetitelja. U spomen na prvo proizvedeno Pilsner pivo (4. listopada 1842), ovdje možete i sami pokušati kuhati pivo, ili pomoći u pokušaju obaranja rekorda u skupnoj zdravici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju